Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 2 bin 200 konteynerden oluşan ve yaklaşık 10 binden fazla depremzedeye barınma imkanı sunan Teknokent Geçici Konaklama Merkezi'nde ailesiyle kalan lise öğrencisi Çiğdem İyem, Konteynerkent Eğitim Kampüsü'nde öğrenimine devam ediyor.

10 yaşından bu yana resimle ilgilenen ve ders aralarında bile resim çizen ve çalışmalarını ailesiyle kaldığı konteynerde de sürdüren İyem, deprem öncesinde ve sonrasında yaptığı 30 karakalem çalışması ile Teknokent Geçici Konaklama Merkezi'nde sergi açtı.

Lise öğrencisi Çiğdem İyem, resim çizme sevgisini anlattı.

"Depremde o gürültüyle uyanınca ilk aklıma gelen resimlerim oldu. Hemen onları almak istedim. 3 bin resmim var ama biz aralarından seçerek sergiledik." diyen İyem, şöyle konuştu:

"Resim çizmek beni her şeyden daha ön plana koyuyor. Resim çizmeyi doğduğumdan beri seviyorum. Sürekli bir sanatla uğraşma çabalarım oluyor. Deprem bir anda geldi, hayatımızı paramparça etti. Sonra bütün hayatımız yerle bir olduktan sonra ne oldu bir müddet sonra tutunmaya çalıştık. Bir şeylere tutunarak, bir yerlere varmaya çalıştık. Bu resmi depremden 2-3 gün sonra çizdim. Resim çizmek aynı zamanda benim bir hayat parçam oldu. İlerde resim öğretmenliği okuyup, yüksek lisans ve üniversitede akademik kariyer yapmak istiyorum." (AA)

Editör: Ayşe Tuba Oral