Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi hakkında dikkat çeken bir iddia ortaya attı. 15 vekili bulunan DEVA Partisi'yle 10 vekil çıkartan Gelecek Partisi birleşme görüşmeleri yürüttüğünü öne süren Öztürk, bu konuda ciddi bir yol alındığını söyledi.

“BİRLEŞME SANCILI OLMAZ”

DEVA ve Gelecek Partisi arasındaki birleşmenin sancılı olmayacağını vurgulayan Öztürk, “DEVA ile Gelecek Partisi birbirine yakın. O yüzden birleşmesi sancılı olmaz. Bu partilerde eğer birleşme gerçekleşirse 'Eş Başkanlık' döneminin yanı sıra Davutoğlu'na 'Onursal genel başkanlık' unvanı da verilebilir" ifadelerini kullandı.

SAADET PARTİSİ İLE DE GÖRÜŞÜLÜYOR

Meclis'te daha güçlü bir temsil için Saadet Partisi'yle de temasa geçildiğini kaydeden Sözcü yazarı Öztürk, "İki partinin genel başkanları (Davutoğlu ve Babacan) arasında görüşmeler devam ederken, TBMM'de güçlü bir grup oluşturabilmek için Saadet Partisi'nin de grupta yer alması amaçlanıyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu arasında da bu konuda görüşme yapıldı" dedi.

“MUVAZAALI PARTİ KURULABİLİR”

TBMM'de güçlü bir grup kurabilmek için gerekirse 'Muvazaalı parti' kurulup o isim altında çalışma yapılmasının dahi gündemde olduğunu aktaran Öztürk, “Demokrat Parti'nin de bu sürece dahil edilmesi amaçlanıyor. Yani, TBMM'de 38 kişilik güçlü bir grup oluşturulması da amaçlar arasında yer alıyor. Bu görüşmeler devam ederken, çarşamba günü yapılacak TBMM Başkanlığı için üç siyasi partinin çalışmaları tamamlaması halinde ortak aday çıkarması da gündemde" diye yazdı.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Ali Aydın