İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, CHP'ye yakınlığıyla bilinen Sözcü TV'de canlı yayına konuk oldu.

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinin ilk turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerisinde kaldı. Milliyetçi oyların da Sinan Oğan ile birlikte Cumhur İttifakına yönelmesi olasılığının artmasıyla birliket Millet İttifakı'nda panik havası esmeye başladı.

Ekrem İmamoğlu milliyetçi oylara oynadı ama eşinin zafer işaretini unuttu!
İmamoğlu Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'na desteğini açıklamasının sonrasında son kozlarını oynayarak milliyetçi oylara göz kırpan açıklamalarda bulundu. İmamoğlu konuşmasında ülkücülüğü iyi bildiğini belirtip ilk okuduğu kitabın Oğuz Kağan destanı olduğunu ileri sürdü.

Bu açıklamaları dinleyen seçmenlere ise CHP'nin Van mitinginde Ekrem İmamoğlu'nun alanı selamladığı sırada eşi Dilekoğlu'nun PKK'lılara özgü olan 'zafer işaretini' sorgulattı.


Millet İttifakı’nın seçimi kazanması halinde Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılacağı daha önce defalarca dile getirilmişti. İmamoğlu sahnedeyken mitinge katılanlar Demirtaş için “Selo’ya özgürlük” sloganları attı.
HDP’nin desteğini kaybetmek istemeyen Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Seçimle gelenlerin görevinden alındığını biliyorum, kayyum denilen garabeti tamamen bitireceğiz. Tamamını çözeceğiz.” diye açıklamalar yaptı.

Umutlar tükendi son kozlar oynanıyor!
İlk turda yüzde 5.17 oy alan Sinan Oğan'ın 2. turda Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından umutları iyice tükenen 7'li koalisyon, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimleri için son kozlarını oynuyor..
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu'nun ülkücü çıkışı ise dikkat çekti.

Sözcü Tv'de ülkücülere göz kırptı!
İkinci turda kazanma hesapları yapan muhalefet, bu kez milliyetçi oylar şeklinde tarif edilen kesimin desteğini almaya çalışıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, katıldığı canlı yayında MHP'lilere seslenerek 'Ben ülkücülük nedir bilirim. İyi bilirim ha. Rahmetli ülkücü bir amcanın yeğeni olarak yetiştim. Benim ilk okuduğum, yani bir de okuma yazmayı erken öğrendim falan böyle Dede Korkut destanıdır. Oğuz Kaan destanıdır, onları okudum yani.' diye konuştu. -ittifakgazetesi.com-

Editör: Mehmet Köşker