ABD öncülüğündeki küresel şer ittifakı yükselen bölgesel değer Türkiyeden rahatsız. Birkaçyıl öncesine kadar Türkiyeye karşı oyunlarını perde arkasından, maşalarla kurgularken artık aleni olarak düşmanlığa başlamış durumdalar. 15 Temmuz ile Türkiyenin önünü kesemeyenler bu kez ekonomik silahları devreye sokarak ülkemizi teslim almaya çalışıyor.
Piyasalarda 15 gündür yaşanmakta olan hadiseler küresel güçlerin, bölgesel lider Türkiyeye karşı açtıkları ekonomik ve siyasi savaşın bariz örnekleriyle dolu. Savaş her cephede devam ediyor. Herkes tarafını belli ediyor. Sosyal medya da ekonomik savaşın kıyasıya yaşandığı meydanlardan biri.
FETÖve avanesi söz konusu sosyal medya mecralarında başı çekiyor. FETÖcü firariler, ABDnin tırlatmış başkanı Turumpun akıl, mantık ve izan dışı paylaşımlarıyla sevindirik olup android haşhaşilerini ardı ardına âlem-i Twitter cephesine sürüyor.
 
4 HARFLİLER BOŞ DURMUYOR!
4 Harflilerin (FETÖ) Türkiyedeki uzantıları da boş durmuyor. Memleketimizde maalesef USD kurunun 7 lirayı görmesiyle göbek atan bir güruh var! Açtıkları binlerce fake sosyal medya hesabıyla insanlarımızı tedirgin etmeye, piyasaları maniple etmeye çalışıyor. Böylesi vatan hainliği Türkiyeye has bir durum olsa gerek! Vatan sevgisi imandandır kutlu sözünü işitmemiş hainlerin yaptıklarını olup bitenleri esefle, hayretle takip ediyoruz. Devletimiz de bir yandan ekonomik savaşa elindeki tüm imkânlarla karşılık vermeye çalışırken diğer taraftan da içimizdeki hainlerin sosyal medya hıyanetlerine karşı boş durmuyor. Yalan söylem ve maniplatif mesajlar üreterek toplumda tedirginlik oluşturanlar adım adım takip edilerek işyerlerinden, evlerinden, saklandıkları inlerden birer, ikişer toplanarak ifadeye götürülüyor.
 
ELİZABETH 3 BİN STERLİN MAAŞ ALIYOR!
Elizabeth 3.000 Sterlin maaş alıyor. 3.000X8.25=24.750 TL. ile Türkiyede en lüks yerlerde yiyor, içiyor, lüks bir tatil yapıyor ve İngiltereye dönüyor. Ayşe, 3.000 TL. maaş alıyor. 3.000/8.25= 363 Sterlin ile gidiş bileti alıyor. Dönüş bileti alamıyor, Elizabeht Ayşeyi çok kıskanıyor.
Bu paylaşım, Köyün Delisine ait. Sosyal Medyada FB ortamında yayınlanmakta olan sitenin kerameti paylaşımlarından menkul! 310 bin kişinin takip ettiği Köyün Delisi, Dokuz Köyden Kovulanların Yurdu sloganıyla mütemadiyen bohem üretiyor.
Muhatap alınacak yerler değil, lakin akıllı, uslu bilinen vatandaşlarımız da Köyün Delisinin söylemlerini paylaşınca dur bakalım demek gerekiyor. Durunuz bakalım!
 
ELİZABETH, AYŞEYİ KISKANIYOR!
Elizabeth, Ayşe yi kıskanıyor. Aynen böyle. Çünkü Ayşe Türkiyede birinci sınıf sağlık hizmeti alıyor. Elizabeth in maaşı İngiltere de dişçi masraflarına, sağlık sigortasına, kirasına yetmiyor. Sağlık sorunları için Türkiyenin yolunu tutuyor.
 
ELİZABETHİN MEDENİYETİNDE BEREKET MEFHUMU YOK!
Elizabeth, Ayşeye ve ülkesine gıpta ediyor. Elizabeth maaşıyla ay sonunu getiremiyor, oysa Ayşe artırıp komşusuna karz-ı hasen dahi yapabiliyor. Çünkü Elizabeth in medeniyetinde bereket mefhumu: literatürrlerinde karz-ı hasen yok.
Ayşe üçbin lira kazanırken, maaşından belki 10 bin liralık bereket hâsıl oluyor. Şükrediyor, hamd ediyor, böylelikle kendisine sunulan nimetler çoğalıp gidiyor, artıyor, eksilmiyor. Lakin Elizabethin kazandığı 3 bin Sterlinin 1 liralık dahi bereketi olmuyor.
 
ELİZABETHİN YAŞADIĞI ŞEHRE MERHAMET UĞRAMAMIŞ
Elizabeth, Ayşe yi kıskanmaya devam ediyor. Londra da 30 metrekare tek göz evine 1.400 sterlin (11.550 TL) kira veriyor. Oysa Ayşe, Ü sküdar Bulgurlu da 120 metrekarelik evine 1.000 lira kira ödüyor. Hâsılı, Ayşe daha müreffeh bir hayat yaşıyor. Oysa Elizabeth, Londra da 120 metrekarelik bir evde oturma hayali dahi kuramıyor.
Elizabeth in yaşadığı şehre merhamet uğramamış. Köprülerin altlarında, dükkân önlerinde geceleyen evsizlerin barınamaması için betonların üzerine çiviler yerleştiriliyor.
 
ELİZABETH MÜ LTECİLERDEN NEFRET EDİYOR
Elizabeth, şehrinin ve ülkesinin yöneticileri gibi mültecilerden nefret ediyor. Londra sokaklarında mülteci, yetim, kimsesiz görmek istemiyor. Oysa Ayşe göçmenleri çok seviyor. Onlara evinin kapılarını sofrasını açıyor, yetimlere bayramlık alıyor. Cüzdanında kimsesizler için bir nafaka akçesi bulunuyor. Nafaka akçesinin İngilizcesi ne ola ki!
 
ELİZABETH KARNINDAN KONUŞMAYI ÇOK SEVİYOR
Elizabeth karnından konuşmayı seviyor, bu yüzden gerçek niyetini anlamanız asla mümkün değil. Atası, Thomas Edward Lawrence gibi karışık bir halet-i ruhiyeye sahip. Oysa Ayşenin yalan söylediği vaki olmamış. Ayşe, yola çıktığını yolda bulduğuyla hiçbir zaman değiştirmiyor.
İşte bu yüzden Elizabethin ağababası Trump da Ayşeyi ve memleketini kıskanıyor! Türkiyenin İslâm dünyasının lideri konumuna gelmesinden, mazlum halkları himaye etmesinden, kimsesizlerin kimsesi olmasından, kendi göbeğini kesmesinden, zalime eyvallah etmemesinden, milli sanayi ve üretim hamlesinden, harp teknolojilerimizin şaha kalkmasından rahatsız oluyor. FETÖyle halledemediğini USD ve ekonomi silahıyla vuracağını zannediyor. Birisi ona söylesin: Açtavuk kendini buğday ambarında zanneder!
 
HAKK SİLLESİNİN SADASI YOKTUR!
Elizabeth, kuzenlerinin Morgan Stanleyde bankacılık yaptığını zannediyor! Oysa onlar bankacıdan ziyade kalpazan! Mendebur kuzenler, 10 gün önce piyasalar kapalıyken özel mesaiyle görevlendirildiler. Asya sığ piyasalarında yaptıkları fiktif işlemlerde USDyi 7 TLnin üzerine çıkardılar! FETÖcüler ve Türkiye düşmanları TLnin suni değer kaybı karşısında zil takıp oynarken, Hazine ve Maliye Bakanlığının açıklaması, BDDKnın swap hamlesi, Merkez Bankasının likiditeye dönük adımları ve Türkiye sevdalılarının yastık altındaki dövizleri bozdurması heveslerini kursaklarında bıraktı.
Elizabeth, ağababası, kuzenleri, avaneleri ve 4 Harfliler dikkat etsinler. Her kuşun eti yenmez. Dahası, Hakk sillesisin sadası yoktur!