`height=

Yin-yang dengeniz yerinde mi? 

Hayatta nasıl ki 'gece-gündüz', 'soğuk-sıcak', 'acı-tatlı' gibi denge sistemi varsa, insan vücudunda zıtlıklardan oluşan böyle bir denge sistemi vardır.

Bu sisteme 'yin' ve 'yang' dengesi denir.

Sağlıklı kimselerde bu denge yerindedir.

Bu denge vücutta dolaşan bir enerji sayesinde devridaim eder; Bu enerji Çinlilerin 'chi' dediği, bizim ise 'can' dediğimiz enerjidir. Bu hayat enerjisi, gece gündüz belirli bir düzen içinde tüm organ ve sistemlerimizde deveran edip durur.

Bazı kişilerde bu denge sistemi (zamanla bilinen bilinmeyen birçok sebeple) bozulmaya başladıkça, vücutta enerji akımının deveranında da düzensizlikler başlar.

Bozulan denge ve enerji akımındaki düzensizlikler, vücuttaki tüm organ ve sistemleri olumsuz etkiler. Bu etkinin ileri derecesinde hastalıklar oluşmaya başlar.

İnsan, (istisnalar hariç) doğuşta her bakımdan adeta sıfır km bir otomobil gibidir. Ancak zamanla insan da büyümeyle birlikte hayatın şartlarından da etkilenerek yıpranmaya, yorulmaya, deforme olmaya başlar. Bir süre sonra farkında olmadan ağzımızdan:

'Hiçkeyfim yok'

'Rahatsızım'

'Ağrılarım var'

Gibi sözler dökülür. Aslında size bu sözleri söyleten, vücuttaki enerji akışının düzensizleşmesidir. Bu denge sistemini ve enerji akışındaki bozukluğu düzenleyen en etkin tamamlayıcı tıp yöntemi akupunkturdur.

Akupunktur, hem Dünya Sağlık Teşkilatı hem T. C. Sağlık Bakanlığınca kabul edilmiş bilimsel bir tedavi yöntemidir. Bir cümlede söylenecek olursa, vücutta denge sistemini düzenler.

Akupunktur uzmanı, bilimsel yöntemlere ilaveten akupunktur yöntemleriyle de yaptığı muayenede vücuttaki denge bozukluğunun muhayyel haritasını çıkartır.

Vücuttaki belirli noktalara kılcal iğnelerle, bozulan dengenin yerine gelmesi için vücuda gerekli uyarıyı gönderir.

Bu uyarı, tıpkı belirli noktaları tuşlayarak telefonla istenilen numaraya ulaşılması gibidir.

`height=

Vücutta denge bozukluğunun sebepleri nelerdir?

Vücuttaki denge bozulmasının sebepleri neler olabilir?

Binlerce sebebi vardır. Örneğin

Aşırı sıcak ve soğuklar, Cereyanda kalma, Hava kirliliği, Nemli ve rutubetli ortam, Beslenme bozukluğu, Stres, gerilim, öfke, Zor hayat şartları, Yürüyüş ve hareket azlığı

Yapay gıdalar ve yiyecekler, Fastfood tarzı, ayakta ve hızlı beslenme, Sigara ve alkol gibi zararlı maddeler, Tuvalet alışkanlığındaki bozukluklar vb. bu dengeyi etkileyen sebeplerin başında gelenlerdir.

Akupunktur tedavisi, bozulan bu denge sistemini düzenleyip kuvvetlendirmeye yönelik olduğu için hiçbir yen etkisi olmadığı için sağlıklı kimselerin dahi yılda bir kür akupunktur tedavisi olup enerji dengesinin bakımını ve güçlendirmesini sağlayabilirler. Bu tedaviden koruyucu sağlık hizmeti olarak istifade edebilirler.

`height=

Akupunktur vücudu bir bütün olarak tedavi eder

Akupunktur tedavi yönteminde hastaların şikâyetleri, makinenin parçaları gibi tek tek ele alınarak tedavi edilmez. Akupunktur tedavi sistemi, vücuda bölgesel yaklaşımı kabul etmez.

Akupunktur muayenesinde önce vücudun 'yin' &ndash 'yang' dengesi kontrol edilir. Denge bozukluğu ve bu bozulmanın sebep olduğu rahatsızlıklar genel hatlarıyla ortaya çıkartılır.

Tam teşhis için geleneksel tıbbın tahlil röntgen vb. yöntemlerinden de yararlanılır. Teşhis sonrası, bozulan enerji dengesinin normale gelmesi için, yeri ve özelliği bilinen gereken noktalara akupunktur seanslarına başlanır. Rahatsızlığın derecesine ve şiddetine göre kaçseansta netice alınacağını akupunktur uzmanı belirler.

Akupunktur nelere iyi geliyor? 

Akupunkturla, acil travma, zehirlenme, cerrahi operasyon gerektiren acil vakalar dışında hemen her rahatsızlığa çare vardır. Akupunkturla tedavi edilen hastalıklar her geçen gün daha da artmaktadır.

Önceleri koroner kalp hastalıklarında, kalp ritim bozukluklarında, kolesterol yüksekliğinde, gut hastalığında, artrozlarda, Behçet hastalığında, boyun fıtığında vs. akupunktur hiçdüşünülmüyordu. Oysa şimdi yaygın olarak kullanılıyor.

Yine bazı yaralanma, kas yırtılması, menüsküs yırtığı ameliyat yara ve sekel izlerinin, cilt kırışıklıklarının onarım ve tamirinde, bağ dokusu iltihabı da denilen selülitte oldukça iyi neticeler alınmaktadır.

Romatoid Artrit, Ankilozan Spondilit vb. gibi kronik vakalarda sınırda yakalandığında yüz güldürücü sonuçlar elde edilmektedir.

Sütü gelmediği için bebeğini emziremeyen annelerin sütü veya sütü bol annelerin süt fazlalığı sıkıntısı akupunktur tedavisiyle düzene girmektedir.

Hamilelerde mide bulantısı, baş ağrısı gibi şikâyetler akupunktur tedavisiyle yok olmaktadır.

Sık sık grip, nezle, anjin, farenjit, kulak iltihabı olan çocuklarda bağışıklık sistemleri kuvvetlendirilip bu hastalıklara yakalanma riski oldukça azalmaktadır.

Stres, gerilim, tansiyon düzenlenmesi gibi şikâyetlerde ilk akla gelen tedavi yöntemlerinden biridir.

`height=

Akupunktur tedavisi uygulanabilen hastalıklar

Boyun ve bel fıtığı- Romatoid Artrit - Ankilozan Spondilit - Romatizmal Hastalıklar

Uyku Apnesi - Horlama - Diyafram Kasılmaları - Gece Terlemeleri- Baş ağrısı - Migren Tipi Baş Ağrısı - Gerilim Tipi Baş Ağrısı - Alerji &ndash Gizli alerji- Alerjik Sinüzit - Güneş Alerjisi - Soğuk Alerjisi

Menüsküs - Diz Kireçlenmesi - Gonartroz - Diz Yaralanmaları - Meniere Sendromu - Vertigo - Kulak Çınlaması- Nörolojik Sorunlar - MS - Parkinson - FelçDurumları - Nörojenik Mesane - Sistit (idrar yolu iltihabı) - Enuresis Nokturna (Gece işemesi) - Ü riner İnkontinas (İdrar Kaçırma) - Kronik Sistit - Yüz Felci - Trigeminal Nevralji - İnterkostal ve Kostokondrit Nevraljiler- Bronşial astma (astım) - Alerjik ve kronik bronşit- Farenjit Ve Alerjik Farenjit - Aftlar (ağızda yaralar)

Hipertansiyon (yüksek tansiyon)- Kireçlenme &ndash Osteoartrit - Dejeneratif Artroz- İnsomnia (uykusuzluk) - Metabolik Sendromlar - İnsülin Direnci - Renal Kolik (böbrek ağrısı) - Behçet hastalığı - Fibromiyalji ve myofaisal ağrılar - Rayno Fenomeni - Burger - Hepatosteatoz (karaciğer yağlanması) - Dismenore (sancılı adet) - Oligomenore (adet azlığı) - Menopoz hastalıkları - Frijidite (soğukluk) - Empotans (iktidarsızlık) &ndash Prostat büyümesi - Alopesi (saçdökülmesi) - Zona - Akne (ergenlik sivilceleri) - Psöriasis (sedef hastalığı) - İnfertilite (kısırlık)- Diyabet (şeker hastalığı) - Obezite (şişmanlık) - Selülit - Allerjik konjüktivit (göz nezlesi) - Gebelik zehirlenmesi (preeklemsi) - Masa Başı Sendromu - İrritabl bağırsak durumları - Crohn Hastalığı - Peptik ulcus (ülser) - Kolitis ülseroza &ndash Karpal ve Tarsal Tünel Sendromları - Sinir Sıkışmaları &ndash Nöropatiler - Huzursuz Bacak Sendromu- Koksartroz - Leg Calve Perthes - Sakroiliak Sendromlar - Hazımsızlık ve şişkinlik gaz sorunları- Haşimato ve tiroid problemleri- Konstipasyon (kabızlık)