Entellektüel nasıl yazılır? Doğrusu entellektüel mi, entelektüel mi? Entellektüel ne demektir? soruları kullanıcılar tarafından sıkça soruluyor. Entellektüel kelimesinin yazımı oldukça merak ediliyor. 

Pek çok kelimenin nasıl yazıldığıyla ilgili yanılgıya düşebiliyoruz. Böyle durumlarda Türk Dil Kurumunun online hizmet veren güncel sözlüğü ve yazım kılavuzu imdadımıza yetişiyor. 

Entellektüel de bu sözcüklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. PEki TDK güncel sözlüğüne gör entellektüel nasıl yazılır, doğrusu entellektüel mi entelektüel midir? Entellektüel ne demektir, en anlama gelir?

Sıklıkla 'entellektüel' şeklinde iki 'l' harfiyle telaffuz ettiğimiz sözcüğün doğrusu TDK güncel sözlüğüne tek 'l' harfiyle telaffuz edilen 'entelektüel'dir. Sözcüğün doğru yazımı ve telaffuzu 'entelektüel' olmalıdır. Peki entelektüel ne demektir?

TDK güncel sözlükte yer alan bilgilere 'entelektüel' sözcüğü 'aydın, fikri sorunlarla ilgili olan' anlamlarına gelmektedir. Bu özcük dilimize Fransızcadan (intellectuel) geçmiştir.

Editör: Melek Aydın