Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Birinci Yaşlılık Şurası'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019-2023 dönemini kapsayan bir "yaşlı vizyon belgesi" hazırladıklarını bildirdi. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: ''Kaçınılmaz olan yaşlılık için üzülmek yerine bu dönemi en güzel şekilde değerlendirmenin gayreti içinde olmalıyız. Dünya nüfusu gelişmiş ülkelerde hızla yaşlanıyor. Gelişmiş ülkeler hızla yaşlanan nüfusları sebebiyle ciddi bir gelecek endişesi içerisindesidir. Bizim gibi ülkeler için nüfus güçtür.

''YAŞLILARIMIZA SAHİP ÇIKMAK AYNI ZAMANDA GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAKTIR''

Tavsiye ediyorum analarınızın ayaklarının altını öpün. Onlar gibisi yok onlar olduğu için biz varız onlar olmasa biz yoktuk. Yaşlılarımıza sahip çıkmak aynı zamanda geleceğimize sahip çıkmaktır. İnsanların hayat süreleri uzadıkça yaşlılıkla ilgili konular daha çok konuşulmaya başlanmıştır. Hayat boyu öğrenme dediğimiz süreç ile aktif yaşlanma arasında yakın bir ilişki vardır.

''YÜZÜMÜZ DEĞİL AKLIMIZ BURUŞMAYA BAŞLADIĞINDA YAŞLANIRIZ DİYORUZ''

Son nefesine kadar hep ileriye bakan nice bedeni yaşlı ruhu genç insanımız vardır. İnsan gençliğinde öğrenirken yaşlılığında anlar. Yüzümüz değil asıl aklımız buruşmaya başladığında yaşlanırız diyoruz. Bizi yaşlandıran ülkemize ailemize hala verebilecek şeylerimiz varken bunlardan imtina etmektir. Anneciğini babacığını huzurevine bırakan evlatlar değil onlarla beraber yaşayan evlatlar istiyoruz.''