Ankara’da Gençlik İçin Hemen Şimdi Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı’na sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, Altılı Masanın ortakları Kandilin Uzantılarından da oluşuyor. Bu ülke terör devleti değildir, olmayacaktır. Selo’ya cezaevinden çıkma sözü veriyor. Evlat katili, yavru katili Apo’yu da çıkarma sözü veriyor. Her kürsüye çıkan biz geliyoruz cezaevlerinin kapısını kırıp hepsini dışarı salacağız. Bu ülke hukuk devleti değil mi? Bu ülke bu hainlere bırakılamaz. Biz yapmak için varız bunlar yıkmak için var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Seçim öncesi birilerinin yine benzer hazırlıklar içinde olduğu anlaşılıyor. İşte buradan tekrar ifade ediyorum: Başaramayacaksınız. İstiklalimize, istikbalimize el uzatamayacağınız gibi, ülkemizi hedeflerinden uzaklaştıramayacaksınız Ekonomimizi rayından çıkartamayacaksınız Milletimizin arasına etnik ve mezhebi fitne sokamayacaksınız.

“BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL”

Biz senin Alevi olmandan rahatsız değiliz ki. Bayram değil seyran değil bunu söylemenin anlamı ney. Bizim Alevilik, Şiilik diye bir dinimiz yok. Bizim tek bir dinimiz var İslam ve Müslümanlık. Biz Türkü ile, Kürdü ile, Lazıyla, Çerkezi ile Abaza’sıyla hep bir olacağız, beraber olacağız ama ülkemizi böldürtmeyeceğiz.  İyi ki Alevi olduğunu söyledin bizim böyle bir derdimiz yok. Evet, biz gençlerimizle bir ve beraber olduğumuz müddetçe, bu vatanın tek bir karış toprağına, bu milletin tek bir kazanımına el süremeyeceksiniz.

“BİZDEN LGBT’Cİ ÇIKMAZ”

Bay Bay Kemal buradan LGBT’ci çıkmaz. HDP’de var mı? Var. İYİ Parti’de var mı var. Masanın etrafındaki yavrucuklardan bir şey duydunuz mu? Çünkü bu gençlik Türkiye’nin gençliğidir, Türk Milletinin gençliğidir. Allah’ın izniyle bu gençlik, 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı muştusunu, sadece 7’li koalisyona değil, 7 düvele ilan edecek gençliktir.

“5 KEÇİYİ TESLİM EDİN KAYBEDER”

Londra’dan 300 milyar dolar Türkiye’ye getireceğim diyor. Sana sormazlar mı hangi sıfatla gidiyorsun sana 300 milyar dolar verecekler. İnanın 5 tane keçiyi teslim edin kaybedip gelir.  Ülkemizin kendi kaynaklarını en güzel şekilde kullanarak bütçemizi oluşturuyoruz. Karadeniz gazı, 500 milyar dolar ile 1 trilyon dolar arasında hesap edilen rezerv değeriyle, ülkemizin son dönemdeki en büyük kazanımlarından biri olacak Bay Bay Kemal. Biz bu gazın gelirlerinin bir kısmını kuracağımız Aile ve Gençlik Bankasına aktaracağız. Bu kaynakla, aile kurumumuzu güçlendirmeye ve gençlerimizi eğitimden evliliğe hayatın her aşamasında desteklemeye yönelik çalışmaları finanse edeceğiz. Esasen, eğitim bursundan girişimcilik hibesi ve kredisine kadar pek çok alanda gençlerimize zaten ciddi destekler veriyoruz.  (İHA)

Editör: Ali Aydın