Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

 "Anketlerde ciddi manipülasyon var." diyen Erdoğan, "Bu seçimde çalışmaları farklı bir yöntem uyguluyoruz. Anketlerde tutarsızlık var, meydanlar en büyük anket." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Ayrılanlar oldu. İsim vermeye falan gerek yok. Ayrılanlarla tekrar beraber yürümek mümkün değil. Biz onları kovmadık, gidin demedik. Tek bir gayemiz var; millete hizmet eden hiçbir zaman hezimete uğramaz." dedi

Benim bu şeyim geneldir. Siz bir yola çıkıyorsunuz, yola beraber çıktığınız insanlar içerisinde sizinle beraber gelecek diye bir şey yok. Biz AK Parti olarak bizim şöyle bir anlayışımız var; Biz bu olaya dava olarak bakıyoruz. Sıradan bir parti olayı değil. Eğer bir dava adamıysan, bu davana ihanetin olmaması lazım. Görev verilir, yaparsın. 'Senden alınıp bir başkasına verelim' dendiği anda buna 'eyvallah' dersin.

Bu konuda çok görevlendirdiğimiz arkadaşlar olmuştur. CHP'de olduğu gibi bir yere çakılı kalmak diye, çakılı kadrolar olamaz, değiştirirsin. Liderin de görevi adeta satranç oynar gibi... Ben iyi satranç bilmem yalnız, bunu o şekilde değerlendirmek lazım. Böyle yürütülürse bu işte başarılı olunur.

Ayrılanlar oldu. İsim vermeye falan gerek yok. Bu ayrılanlarla bir daha onlarla beraber yol yürümek mümkün değil. Ama biz onları kovmadık, 'gidin' demedik. Tek bir gayemiz var; millete hizmet eden hiçbir zaman hezimete uğramaz. Devam etmek isteyenler yine bizimle beraberler. Ha nedir, şuradaydı, alırız şurada görevlendiririz.

Biz sıradan bir parti değiliz. Güçlü partiyiz. Bizde tasfiye olmaz, bizde bayrak yarışı olur. Bu güne kadar kimseyi bu zamana kadar tasfiye etmedik. Parti kuracaklarmış şu olacakmış bu olacakmış. Daha önce kuranlar oldu zaten, ama akıbetleri belli. Başka partilerde de bu adımlar atıldı. Onların da akıbetleri belli.

(Münbiç mutabakatında son durum) Yol haritasının bir an önce tamamlaması lazım. ABD silahları mutlaka toplamalı. "Silahlar toplanacak" sözünü samimi bulmuyorum. Bölgede bir silah piyasası oluştuğunu düşünüyorum.

(Kushner'in Ankara'ya ziyareti) Talep oldu, belki ben de bir ara kabul ederim.

(AP raporu) Bir defa şunu çok açık, net söyleyeyim Avrupa Parlamentosu'nun bu raporlarının, aldığı bu kararların hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.

"S400 olayında geri adımımız kesinlikle artık söz konusu değildir."

(AB ile müzakere süreci) Bu bizi nereye götürebilir? Kendi yolumuzu artık çizmeye götürebilir. Bunların ağzının kokusunu dinlemeye mecbur değiliz.