Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yönelik harekat hazırlığına ilişkin, "Trump ile konuştuk, Fırat'ın doğusundan bu teröristlerin gitmesi lazım. Eğer gitmezse o zaman biz göndereceğiz." dedi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Mevlana Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

"Kazada sorumluluğu bulunanlardan hesap sorulacak"

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Ankara'daki tren kazasına ilişkin, "Hiçbir istisna olmaksızın kazada sorumluluğu bulunanların tamamından hesabının sorulacağından emin olunuz." değerlendirmesinde bulundu.

"Teröristlerin gitmesi lazım"

Fırat'ın doğusuna yönelik harekat hazırlığına ilişkin ABD Başkanı Donald Trump ile görüştüklerini ifade eden Erdoğan, "Trump ile konuştuk, Fırat'ın doğusundan bu teröristlerin gitmesi lazım. Eğer gitmezse o zaman biz göndereceğiz. Çünkü bizi rahatsız ediyorlar." dedi.

"Hedeflerimize yürümekten vazgeçmiyoruz"

Türkiye'nin, hedeflerine emin adımlarla yürüdüğüne işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu: "Ne yaparlarsa yapsınlar, biz hedeflerimize doğru yürümekten vazgeçmedik, vazgeçmiyoruz. Ülkemizin bu kararlı ve vakur tavrını gördükçe kudurduklarını biliyoruz."