Kahramanmaraş'ta depremzedelerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyadan paylaştığı 'Alevi' videosuna sert tepki gösterdi.

Muhalefetin seçim öncesi mezhep tartışması çıkarmak için uğraştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Durduk yere mezhep çatışması açıyorlar. Halbuki bu ülkede kimse kimseye mezhep sormaz. Bugüne kadar Erdoğan'ın ağzından hangi mezheptensin lafı duydunuz mu? Seçim öncesi havayı bozma çalışmaları bu ülkede zemin tutmaz.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’na yönelik dikkat çeken açıklamaları şunlar oldu:

Sen seccadeye ayakkabıyla basabilirsin. Türkiye fotoğrafı 85 milyonun tümüyle ortaya çıkan bir portedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin arakasına sığınarak ülkeyi karanlığa gömenlerin devri yok oldu. Şimdi birileri eski Türkiye'nin bu konularını kanatmanın peşinde. Ne kadar uğraşırsa uğraşsınlar buna izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin kazanımlarına el uzatılmasına izin vermeyeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: 'Milletimizle birlikte bu terör örgütlerini Cudi'de Gabar'da Besler dersinde mağaraların gömdük mü? Hiç endişeniz olmasın bundan sonra da gömmeye devam edeceğiz. Kandilden terörist başları Bay bay Kemal'e destek veriyor. Benim milletim teröristlerin destek verdikleri CHP'yı İP'e destek vermeyecektir. 14 Mayıs inanıyorum ki bizim zaferimizle sona erecektir. Bu tek parti faşizmi zihniyetli artığı sandığa gömmeye var mıyız? (AA)

Editör: Ali Aydın