1998 senesinde Mirsad Türkcan`ın Houstan Rockets tarafından ilk turdan seçilerek başlatmış olduğu Türk oyuncuların NBA macerası bu sene Ersan İlyasova, Cedi Osman ve Furkan Korkmaz la devam ediyor. NBA deki en kariyerli temsilcilerimiz olan Ersan İlyasova ise yeni sezona bambaşka bir motivasyonla hazırlanıyor. Milli basketbolcumuzun forma giydiği Milwaukee Bucks, Doğu Konferansı nda NBA finali için en büyük aday konumunda. Sezon içinde her şey beklenildiği gibi ilerlerse Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu nun ardından NBA Finali oynayan 3. Türk basketbolcu Ersan İlyasova olabilir.   
32 yaşındaki basketbolcumuzun 13. NBA sezonunda takımına vermesi beklenen katkıya gelince Ersan ın 13. NBA sezonunda tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi oyuna sonradan dahil olması ve 15-20 dakika arası süre alması yüksek ihtimal. Hücumda orta mesafeden ve üçlük çizgisinin gerisinden bulacağı şutlar, zaman zaman da sırtı dönük oyunuyla katkı sağlarken, temponun düştüğü anlarda savunma ve ribaunt katkısı vererek ortalama bir 6.adam çizgisini sürdürmesini bekliyorum. Ersan, tecrübesi ve keskin şutlarıyla Doğu Finali ne giden yolda Bucks adına önemli oyuncu. 
Bakalım bir Kırım Türk ünün Özbekistan da başlayan Ü lkerspor tarafından transfer edilmesinin ardından önce Türk milli takımı ve NBA e uzanan basketbol serüveni bir şampiyonluk yüzüğü ile taçlanabilecek mi? Önümünüzdeki sezon bu sorunun cevabını öğreneceğimiz yıl olacak.