Evde kalmak kimileri için hiçbu kadar zor olmamıştı; Corona virüsü sebebiyle günlerdir uyarı yapılıyor fakat camdan baktığımda ne trafikte bir azalma var ne de insanlarda anlayış. Dün akşam haberlerde sahilde balık tutanları resmi giyimli görevlilerin uyardığını izledim. Balık tutanlardan biri isyan ediyor 'e ben evde sıkılıyorum'; Sen sıkılıyorsun da sende olması muhtemel virüsü bir başkasına bulaştırmaktan korkmuyor musun ya da başkasının sana bulaştırmasından;

Zaruri olmadıkça dışarı çıkmayın deniyor ona rağmen bu agresif tavırları anlamak mümkün değil. İnanın evde kalmaktan şikayet eden bu insanlar çalıştıkları zaman 'ah şöyle evde 15 gün yatsam' diye serzenişte bulunuyorlardır emin olun! Ki bu zaruret tüm dünyayı ilgilendiren bir mesele.

Ben de çıkıyorum, esnek çalışma saatleri geldi, işe gitmemiz gerekiyor ve bir de kısa market alış verişleri. Hepsi bu. Ben bir Bodrum aşığıyım ve Bodrum`a gidecektim fakat salgının oradaki yaş oranı itibariyle yüksek olduğunu öğrendiğim an vazgeçtim. Benim için Bodrum`a böyle bir sebepten dolayı gidememek büyük bir üzüntü oldu. Fakat bu bir sorumluluktur.

Bodrum`a gidip mutlu olurken belki birilerinin canını yakacaktım! Belki bende de virüs var, nereden bilebilirim ki? Neyse ki birkaçgün sonra şehirlerarası seyahat yasağı geldi.

Lütfen duyarlı olalım. Ve bunun da bir çeşit kul hakkı olduğunu unutmayalım. Potansiyel katil gibi dolaşanlar var. Aksırırsın, öksürürsün farkında olmadan bir insanın canına mâl olur.

Kültür Bakanlığının internet kanalından verdiği hizmet çok güzel oldu. Tiyatrolar artık eve geldi. Oturun tiyatro izleyin, kitap okuyun. Bu da bir fırsattır. Dinlenin; Daha ne! Hep şikayet etmez miydiniz çalışmaktan. Koştura koştura eve gitmez miydiniz işten;

Esnaf bu durumda sıkıntılı mutlaka. Elbet bu süreçde geçecek ve inanıyorum her şey eskisinden çok daha iyi olacak.

Tedbirli olalım ve hem kendimizi hem de çevremizi koruyalım.

Sağlıklı günlere;