Ak Parti Fatih İlçe Teşkilatı İcra kurulu Şahsiyet Gelişim Uzmanı Fahri Sarrafoğlu'ndan Toplum Önünde Söz Söyleme Sanatı adı altında 5 günü süren bir eğitim aldılar. 'Konuşmak için değil kalbe dokunmak için konuşmalıdır' diyen Sarrafoğlu, eğitime katılanlarla bire bir konuşma eğitimi uygulaması yaptırarak etkili konuşma teknikleri konusunda sunum yaptı. Eğitime Fatih Ak Parti İlçe Başkanı Orhan Narin ve İcra Yönetim Kurulu Üyeleri, Fatih Karaismailoğlu, Kemal Kebapçı, Kadir Onat, Feyza Arpacı, Semih Çalkaya, Cahide Ahmetoğlu, Ahmet Çalın, Hayrullah Küçükaytekin, Osman Nuri Yıldız, Hediye Aray, Mevlide Aksever, Ferid Özbay ile Meclis Üyeleri: Yunus Öztürk, Süleyman Sarpken, Şenol Özdemir katıldılar.

Heyecanlı olmalıyız helecanlı değil

Konuşmaya başlarken heyecanlı olmalıyız. Heyecandan maksat kalp çarpıntısı-titreme-terleme-dudak kuruluğu değildir, diyen Eğitimci Sarrafoğlu, seminerde şunları söyledi: 'Bütün bunlara helecan diyoruz. Heyecan ise apayrı birşeydir.... Heyecan, insan içi psikolojik faktörleri en kuvvetli bir unsurdur. Eğer insan heyecanlı olursa yine heyecanlı insanlarla da birlikte olacağı için başarı şansı daha da artacaktır. Nötr enerji ile dolu olan bir insan yine nötr enerji dolu bir insanla bir arada olursa bu onun için tam bir yıkım olur. Ama nötr enerji dolu olan aktif enerji dolu bir insanla birlikte olursa şarj olmuş pile benzer.

Helecanla –Heyecan’ı birbirinden ayırt etmeliyiz. Kalp çarpıntısı –hızlı nefes alma helecandır, korkudur. Ama kendini konuşmaya hazır hissetme biran önce konuşmaya başlama şevki duyma ise heyecandır. '

Başkan Narin'den anlamlı hediye

İlçe Başkanı Orhan Nari, eğitimci Fahri Sarrafoğlu'na aynı zamanda İstanbul Seyyahı olması nedeniyle Fatih Belediyesi tarafndan çıkartılan Fatih Biyoğrafisi adlı kitabı ve üzerinde Felak Sures yazılı hat eseri olan tabloyu hediye etti. Narin, bu tür eğitimlerin devam edeceğini ifade ederek, Fahri Sarrafoğlu'na katkılarından dolayı teşekkür etti.

İTTİFAK