`height=

Galatasaray zorlu koşullarda oynadığı Göztepe deplasmanından altın değerinde 3 puan çıkararak şampiyonluk yarışında 'ben de varım' dedi. Şayet sezon sonu bir başarı gelirse, kilometre taşlarından biri olarak Göztepe maçı mutlaka anılacaktır. Sarı kırmızılılar hem saha içi hem de saha dışı zor koşullarda çıktığı bir karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak özgüven tazeledi. Bu karşılaşmanın bir başka detayı 10 maçlık cezasını tamamlayan Fatih Terim`in takımının başında sahaya çıkmasıydı. Maçın ardından basın toplantısında merak edilen pek çok soruya net cevaplar veren tecrübeli teknik adam, her şeyi açık açık konuşarak bilgi kirliliğine izin vermezken, satır aralarında geleceğe dair çok önemli ipuçları verdi.

Galatasaray`ın transfer listesi elden ele dolaşmaz!

Basın toplantısının en önemli detayı Fatih Terim`in scout ekibi ile beraber oluşturduğu, asistanlarına dönem dönem izlettirdiği futbolculardan oluşan listenin medyaya sızdırılmasını açıklamasaydı. Terim, transferlerin yapılmayışının nedenlerinden biri olarak gördüğü bu durumdan duyduğu rahatsızlığı 'Galatasaray`ın transfer listesi elden ele dolaşmaz' sözüyle dile getirdi. Listenin sızmasını önemli kılan bu bilginin kısıtlı sayıda kişide olması. Bu liste Fatih Terim ve yardımcıları, Başkan Mustafa Cengiz, 2. Başkan Abdurrahim Albayrak ve Şükrü Hanedar`da var. Sürekli yazılan bu liste sızma sonucu medyaya ulaşıyorsa çok ciddi bir durum. Tanıdığımız Fatih Terim, sorumlusu her kimse onu Florya`da barındırmaz.

Böyle gitmez! Mayıs`ta büyük değişim bekliyorum

toplantısının ilgi çekici bir başka detayı hocanın, Ozan Kabak`ın Stuttgart`a satılmasına karşı olmasına rağmen satışın gerçekleştiğinin hatta yaşananların istifayı gerektirecek şeyler olduğunun ancak taraftara sözü nedeniyle bu olasılığı düşünmediğinin bizzat Terim tarafından açıklanması. Öncelikle Galatasaray kulübü ekonomik olarak zor durumda. UEFA İle yapılan FFP anlaşması gereği oyuncu satmak zorunda. O nedenle bir satışın olmasından normal bir durum yok. Ancak hocanın planları Serdar gerekirse Macion`un satılarak kaynak yaratılması yönünde. Ü stelik Garry Rodriguez satıldı PAOK payı çıkınca 8 milyon avroluk bir bütçe oluşmuşken o parayla golcü transferini henüz yapamayan yönetim, Ozan`ı satarak hem hocayı zorlu Ankaragücü ve Göztepe maçlarına golcüsüz hem savunma planları bozulmuş çıkmak zorunda bıraktı. Bugüne kadar Terim`in gölgesine saklanarak kulübü yöneten Mustafa Cengiz bu çekişmeden galip çıkamaz. Akılcı yol sezon sonu hocayı memnun edecek bir formül bulunması. Çünkü mevcut durumun sürmesine Terim izin vermez. Abdurrahim Albayrak futbolu yönetmenin kendisini aştığını 1 yıllık süreçte defalarca ispat etti. Onun yetersizliği de kulübü zor durumda bıraktı. İngiliz tipi bir menajerlik sistemiyle belirlenecek bütçeyi hocanın emrine vermek, yönetiminde de tamamen idari işlere odaklanması alternatif bir çözüm olabilir. Böylece Cengiz, Albayrak ikilisi daha fazla yıpranmamış olur. Aksi durumda Mayıs ayı Başkan Cengiz veya Terim için bir vedaya yol açabilir. Hocanın veda etmesi durumunda taraftar ve camiada kopacak fırtına beraberinde yönetimi de götürür.

Serdar Aziz kriz yönetimi dersi veriyor

`height=

Galatasaray`da gözden çıkarılan Serdar Aziz konusundaki belirsizlik sürüyor. Birkaçgün önce fesih konusunda anlaşan taraflar yönetimin taraftar tepkisinde çekinerek geri adım atmasıyla başladığı noktaya döndü. Süreci başından beri iyi yöneten taraf milli stoper oldu. Fatih Terim`in sosyal medyadan kendisiyle çalışmayacağını açıklamasının ardından hocasıyla konuşmadan bir başka takımla görüşmeyeceğini açıklayarak iyi niyetini gösterdi. Ardından yönetimin izniyle görüştüğü FB ile anlaşarak karşı hamleyi yaptı. Kulüpten 2.4 milyon avro alacağı bulunan Serdar, alacakları ödenmediği gerekçesiyle serbest kalabilecekken bu yola başvurmadı ancak alacağı olduğu bilgisini medyaya duyurdu. Bu süreç28 yaşındaki futbolcunun FB`ye gitmesiyle sonuçlansa bile çaba gösteren, iyi niyetli taraf kendisi olduğu için tepki alan taraf Serdar olmayacak. Galatasaray cephesine gelecek olursak Terim, Serdar konusunda geri adım atmaz. 2.4 milyon avro alacağı olan Serdar alacağından vazgeçerek serbest kalmaya razı. Yani aslında bedavaya bırakılmış olmuyor. Milli futbolcu kalıp, tek başına antrenman yapması halinde yani şu andaki durum sürerse ligin 2. Yarısında 1 milyon avro, seneye de 2 milyon avro daha kazanacak. Yani Serdar`ı bonservis almadan bırakmamakta ısrarın faturası toplamda 5.4 milyon avro olarak fatura edilebilir kulübe. GS yönetimi bir orta yol bulup, taraftara da uygun dille bu ayrılığı izah etmeli. Sosyal medya tepkisinden korkarak kulüp idare edilemez!

Van Persie yerinde ağır

`height=

Dünya futbolunun en büyük golcülerinden Robin Van Persie büyük beklentilerle transfer olduğu Fenerbahçe`den ardında 28 milyon avro maliyet ve büyük hayal kırıklığı bırakarak ayrıldı. Kadıköy macerasının ardından futbola başladığı Feyenoord kulübüne dönen 36 yaşındaki futbolcu, burada adeta yeniden doğdu. Van Persie bu sezon 15 maçta 10 gol 3 asistle Rotterdam kulübünün en etkili ismi. Bu başarıda kendisini sakatlıktan korumak için dinlendirerek oynatan Feyenoord Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst`un katkısı büyük. Robin Van Persie`yi sadece 6 maçın tamamında sahada tutan Bronckhorst ortalama 70 dakika süre vererek golcüsünün sağlıklı kalmasını sağladı. Bu hafta oynanan 6-2`lik Ajax zaferine 2 golle katkı yapan Van Persie, 'klassieker' olarak adlandırılan Ajax-Feyenoord rekabetinde gol atan en yaşlı futbolcu oldu. Sezon sonu futbola veda edecek olan golcü futbolcu, son sezonunda kariyerine yakışır bir performans sergiliyor.

Aşıkların birleşmesi başka bahara

`height=

Alman Ligi Bundesliga`da şampiyonluk mücadelesi veren Bayern Münih, ara transfer döneminde geleceğe yönelik hamleler yaptı. Bunlardan biri MLS ekiplerinden Vancouver`dan 10 milyon bedelle transfer edilen forvet oyuncusu Alphonso Davies. Alman kulübü, 2000 doğumlu futbolcudan transfer görüşmeleri sırasında ilginçbir talep aldı. Davies, kendisi gibi futbolcu olan kız arkadaşı Jordyn Huitema`nın Bayern Münih kadın futbol takımına transfer edilmesini istedi. B. Münih yönetimi bu talep karşısında aynı zamanda Kanada U 19 takımında forma giyen Huitema`ye resmi teklif yaptı ancak yanıt beklenildiği gibi olmadı. Daha önceden Paris Saint-Germain in kadın futbol takımına söz veren Jordyn Huitema kararından dönmeyerek Paris`in yolunu tuttu. Futbol dünyasının genççiftinin aynı takımda birleşmesi şimdilik mümkün olmadı. Kim bilir belki gelecekte Paris`te bir araya gelirler.

Futbolun para babaları belli oldu

`height=

Futbol kulüplerinin 2017-18 sezonunda elde ettiği gelire ilişkin rapor açıklandı. Rapora göre dünyanın en fazla gelir elde eden kulübü 750,9 milyon avro ile Real Madrid. Barcelona 690,4 milyon avro ile ikinci, Manchester United ise 666 milyon avro ile 3 ncü sırada yer aldı. Para liginin ilk 10 sırasında 6 İngiliz, 2 İspanyol, 1 Fransız, 1 de İtalyan takım yer alırken, ilk 20 de ise durum şöyle 9 İngiliz, 4 İtalyan, 3 Alman, 3 İspanyol, 1 de Fransız kulübü en fazla gelir elde eden takımlar arasında yer aldı. Raporun detaylarına baktığımızda en önemli gelir kaynağı olarak yayın gelirleri karşımıza çıkıyor. Elde edilen gelirlerin ortalama %43 ünü yayın gelirleri, %40 ını ticari gelirler,%17 sini de maçgünü gelirleri oluşturuyor.