Sopron Basket, Fegyverneky'nin skorer oyunuyla ön plana çıktığı ilk çeyreğe 12-0'lık seriyle başladı. Macaristan temsilcisi, sarı-lacivertlilerin ilk 8 dakika sayı üretemediği ilk periyodu 16-6 önde bitirdi. İki takımın da sert savunmalarıyla kolay basket imkanı tanımadığı ve çok sayıda top kaybı yaptığı ikinci periyodun ardından devre arasına Sopron Basket'in 29-19 üstünlüğüyle gidildi.

Fenerbahçe Safiport, Olcay Çakır Turgut'un üst üste bulduğu basketlerle 25. dakikada farkı bir sayıya indirdi: 33-32. Üçüncü çeyreğin sonu karşılıklı üç sayılık isabetlere sahne oldu ve Sopron Basket, final periyoduna 45-38'lik skor avantajıyla girdi.

Sopron Basket şampiyonluk kupasını aldı

 

Sarı-lacivertlilerin Zahui ve Iagupova ile sayı bulduğu dördüncü çeyrekte Macaristan ekibi ise January ile skor üretti. Son bölümlerde üst üste kullandığı üç sayılık atışları kaçıran sarı-lacivertliler, skoru eşitleme şansından yararlanamadı ve Sopron Basket mücadeleden 60-55 galip ayrılarak şampiyonluğa ulaştı. Sopron Basket'te Williams, 16 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Fenerbahçe Safiport'ta Iagupova'nın 13 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

Öte yandan mücadeleyi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, FIBA Avrupa Direktörü Kamil Novak, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri, Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın eski kaptanlarından Birsel Vardarlı Demirmen, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı kaptanı Melih Mahmutoğlu ile Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı oyuncuları da takip etti.

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Fenerbahçe Safiport'u 60-55 yenerek şampiyon olan Macaristan ekibi Sopron Basket, kupasını törenle aldı. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan final karşılaşmasının ardından düzenlenen seremonide şampiyon olan Sopron Basket'e kupasını FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel takdim etti. Kupada final oynama başarısı gösteren Fenerbahçe Safiport'un ikincilik madalyaları ise FIBA Avrupa Yönetim Kurulu üyeleri tarafından verildi. Dörtlü Final'in en değerli oyuncusu Sopron Basket'ten Gabby Williams seçildi. Williams'a ödülünü, Turgay Demirel sundu.

Sopron Basket'in ilk şampiyonluğu

 

Sopron Basket, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'ndeki ilk şampiyonluğunu elde etti. Üst üste 4. kez Dörtlü Final oynama başarısı gösteren Macaristan ekibi, 2018'de ikinci, 2019 ve 2021'de dördüncü oldu.

Sarı-lacivertliler 4. kez finalde kaybetti

Fenerbahçe Safiport, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde 4. kez finalde kaybetti. Sarı-lacivertliler, 2013'te Rusya ekibi UMMC Ekaterinburg'a 82-56, 2014'te Galatasaray'a 69-58 ve 2017'de ise Rusya'dan Dinamo Kursk'a 77-63 mağlup olarak ikincilikle yetindi. Fenerbahçe, kadın basketbolunda Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2021'de de son 4'e adını yazdırmıştı. Sarı-lacivertli takım, organizasyonu 2012 ve 2015'te dördüncü, 2016 ve 2021'de ise üçüncü olarak tamamladı. İTTİFAK-AA