FB TV'ye açıklamalarda bulunan 30 yaşındaki forvet, çok iyi karşılandığını ve en kısa sürede takıma adapte olmaya çalışacağını ifade etti.

Sarı-lacivertli takımda daha önce oynamış Alex de Souza, Bruno Alves ve Christian Baroni gibi isimlerden Fenerbahçe hakkında bilgiler aldığını vurgulayan Pedro, 'Çok fazla bilgi alma imkanım oldu. 3 sene önce de buraya eski takımımla hazırlık maçı için gelmiştim. Taraftarların yaratmış olduğu o sıcak atmosferi gördüm. Bunlar da benim burayı seçmemi sağladı. Buraya gelirken biliyordum ki benim için doğru tercih burasıydı.' değerlendirmesinde bulundu.

Teknik direktörleri Jorge Jesus'un büyük bir antrenör olduğunu vurgulayan tecrübeli oyuncu, şöyle devam etti:

'Jorge Jesus büyük bir antrenör. Ona karşı daha önce oynama fırsatı yakalamıştım. Flamengo takımında inanılmaz işler yaptı. Orada elde ettiği başarı Brezilya'da daha yakından tanınmasını sağladı. Kendisiyle tanışmıştım. Buraya gelme sebeplerimden bir tanesi de o. Her zaman kazanmayı isteyen bir teknik adam. Kazanamasa da oyuncularından her zaman elinden geleni yapmasını isteyen bir teknik direktör.'

'Büyük bir kulüpte olduğumu biliyorum'

Pedro, transfer sürecinde sarı-lacivertli taraftarlardan çok fazla mesaj aldığını, bunun da sorumluluğunu artırdığını dile getirdi.

Takım arkadaşlarına her zaman yardım etmeyi seven biri olduğunu anlatan Pedro, sözlerini şöyle sürdürdü:

'İtalya'da da tarihi büyük bir kulüpte oynadım. Orada da saha dışında liderlik yapmaya çalışıyordum. Burada da elimden geldiğince saha dışında arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalışırım. Çünkü ancak bu şekilde başarılara ulaşabiliriz. Kariyerimde başarmak istediğim daha çok fazla şey var. Takımı güçlendiren saha dışındaki birlikteliktir. Hayatı keyif alarak, eğlenerek yaşamaya çalışan birisiyim. Büyük bir kulüpte olduğumu biliyorum. Sorumluluklarım çerçevesinde elimden geleni yapmaya çalışacağım.'

'Her zaman şampiyonluklar için oynayan bir takımda oynama hayalim vardı'

Futbolda çok çalışmanın önemine değinen Joao Pedro, başardıkları sayesinde Fenerbahçe'ye geldiğine dikkati çekerek, 'Her zaman şampiyonluklar için oynayan bir takımda oynama hayalim vardı. Yüksek seviyede oynayan takımdaysanız, her pozitif detay fark oluşturuyor.' diye konuştu.

Sarı-lacivertli takımda çok güzel bir atmosferin olduğunu vurgulayan Pedro, 'Bu güzel ortam sezon boyunca muhakkak bize yardımcı olacak. Çünkü sezon boyunca zorluklarda yaşayacağız. Yaşadığımız zorluklardan sahip olduğumuz birliktelik ve arkadaşlıkla çıkacağız. Her şeyi kazanmak istiyorsanız ufak detaylar fark oluşturuyor.' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe taraftarına kendisini güzel karşıladıkları için teşekkür eden Pedro, 'İnanılmazdı. Gerçekten iyi karşılanmak çok önemli. Huzurlu bir yerde olduğunuzu hissetmek çok önemli. Buraya geleli az bir süre oldu ama kulüpte çalışanlar, futbolcular, teknik ekip, herkesin tek bir hedef için odaklandığını gördüm. Bu kulüpte bunu hak ediyor. Hiç şüphe yok ki taraftarlarımızın desteği arkamızda olursa şampiyon olabiliriz.' diyerek sözlerini tamamladı.