Değerli okuyucularımız,

Mailimize gelen sorularınız için öncelikle teşekkür ediyoruz. Her zaman olmasa da arada bir bu sorulara cevap vermeye çalışalım. İlk soru alerji ve fibromiyalji rahatsızlığı olan Sayın D. Y. isimli okuyucumuzdan:

'Ü çyıldan beridir fibromiyalji hastasıyım. Sizi okuyunca umutlandım. Ben 35 yasındayım. İki küçük çocuğum var. Hastalığımdan dolayı üçyıldır çalışamıyorum. İlaçlarım etkisini kaybetti ve yürümekte zorlanıyorum. Hatta yazı bile yazamıyorum bazen, bacaklarım yanıyor, bileklerimde inanılmaz acı ve şişlik hissi var. Bilgilendirirseniz sevinirim'

Fibromiyalji sendromu

Fibromiyalji sendromu kronik yorgunluk sendromu boyun-bel fıtığı, omurgada düzleşme kireçlenme, daralma bel-boyun ağrıları, sıcak-soğuk alerjisi ve stres birikimi depresyon, anksiyete, sırt ve kol ağrıları, vücutta dolaşan ağrılar, gerilim baş ağrıları sabah yorgunluğu, baş dönme atakları, tansiyon oynamaları, hormonsal değişiklikler vs... ile beraber seyreden karışık tablo.

Bundan dolayı 'sendrom' olarak adlandırılmaktadır. Hastalarda bu saydığımız şikâyetlerden bazen tamamı olabildiği gibi, bazen de bir kısmı olabiliyor.

Hastalara en etkili ve yan etkisiz alternatif tedavi metodu akupunktur ve lazer akupunkturu tedavisidir. Bu tedavi ile 3-4 ve daha fazla şikâyet aynı anda tedaviye alınabilir. Çünkü vücut bütündür, tek başına tek rahatsızlık yoktur. Her sistem birbirine bağlıdır. Bir bölgedeki rahatsızlık ilişkili olduğu birçok bölgeyi etkilemektedir. Bu sebeple vücut akupunkturu önemlidir. Akupunktur ve lazer tedavisinin hiçbir yan etkisi ve riski yoktur.

Bundan dolayı WHO (Dünya Sağlık Örgütü) kas iskelet sistemine bağlı rahatsızlık-ağrı durumlarında ve fibromiyalji sendromlarında mevcut tedaviler listesinde en etkili ve yan etkisiz tedavi metodu olarak akupunktur ve lazer tedavisi olduğunu belirtmiştir.

Ayrıca hangi yaşta olursa olsun her hastaya akupunktur ve lazer tedavisi rahatlıkla uygulanmaktadır.

Akupunktur ve lazer tedavisinin en önemli etkisi ödem çözücü (şişlik), enflamasyon giderici (iltihap), alerjik reaksiyonları azaltıcı ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisinden dolayı tedavideki başarı oranı son derece yüksektir.

Alerjik bünyede daha sık olur

Akupunktur ve lazer tedavisi sadece ağrıya yönelik değildir, fibromiyalji hastalığının temelinde alerjik rahatsızlık olduğu için sadece ağrıya yönelik tedavi yapılır ise belirli bir zaman sonra tekrar ağrılar nüksedecektir. Bu açıdan tedavi bütün olarak uygulanmalıdır. (Fibromiyalji sendromu genelde hassas-alerjik bünyelerde çok fazla olmaktadır. Bu alerji çiçek, toz veya kimyasal maddelere karşı bilinen alerji değil, bünyesel olarak havadan, nemden, iklim değişikliğinden, beslenmeden vs... etkilenme halidir.

Bu tip kişilerin bünyesel alerji vardır. Bu nedenle tıpta önceleri bu durumdaki hastalara tahliller ile bir şey bulunamayınca ya 'psikolojik durum var veya hastalık hastası' gibi yaklaşımda bulunulurdu. Ancak son yıllarda yaşamın getirdiği olumsuz etkenler, çalışma şartlarının ergonomik olmayışı doğal beslenme düzeninin bozulması, stresli yaşamdan uzaklaşmanın mümkün olmayışı vs. sonucu insanların bünyelerinde statik elektrik birikimleri oluşmaya başladı. Bu oluşan statik elektrik her insanı etkilerken bu durumda olan hastalarda çok fazla reaksiyonlara sebep olmakta ve bahsettiğiniz durumlar ortaya çıkmaktadır.

Bu oluşan negatif enerjinin bir şekilde deşarj edilmesi gerekir, bunu da en iyi yapan metot akupunktur ve lazer tedavisidir. Sağlıklı günler dileriz.

Romatizma

Bir diğer okuyucumuz da şehir dışından; Diyor ki: 'Ayak bileğimde iki yıldır kronikleşen ödem var. Romatizma tedavisi görüyorum. Akupunkturun buna yararı var mı?'

Değerli okuyucumuz, akupunktur ve lazer tedavisinin en önemli etkilerinden biri de ödem çözücü (şişlik) ve enflamasyon giderici (iltihap), alerjik reaksiyonları azaltıcı ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirici olmasıdır. Bu aşıdan tedavide başarı oranı son derece yüksektir. Tedavi protokolünde 3 aşamalı süreçtakip edilmelidir.

1) Rahatsızlığın başlangıçaşamasında olması durumunda, tedavi başarısı çok üst seviyelerdedir. Bu şekildeki hastalar bu rahatsızlıktan kalıcı olarak kurtulabilmektedir. Çünkü bağışıklık sistemi gençyaşlardaki hastalarda daha kuvvetli olduğu için vücuttaki alerjik reaksiyonlar kısa sürede yok olarak hastalık yapan alerjen kaybolmaktadır.

2) Hastalık, kronikleşmiş durumda olan hastalarda ise amaçakupunktur ve lazer tedavisi ile kullanmak zorunda kalınan ilaçlara bağımlı olmaktan kurtarmak hedeflenir. Bu durumda hastaları ilaçbağımlılığından kurtulduğunda ileriki yıllar için ikincil bir koruma da sağlamış olmaktadır.

3) Hastalık kronikleşmiş, eklem tutulumu oluşmuş, hastanın yaşı ileri ve hastada ilerleyen tutulma ve şekil bozukluğu var ise bu durumda akupunktur ve lazer tedavisinin amacı, hastada progresif olan (ilerleyici) ağır tabloyu durdurmak ve hastadaki tutulmaların önüne geçerek şekil bozukluğunu mevcut halinde tutmaya çalışmaktır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Genel olarak bilinmelidir ki akupunktur ve lazer tedavisi beyin oksijenlenmesini artırarak beynin vücudun tüm organ ve dokularına doğru komutlar vermesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Pankreas hormon ve enzimlerini salgılatarak (pankreastan ensülin hormonu salgılatır bu hormon ise şekerin hücrelere girmesini sağlayarak kan şekerini düşürür ve enzimleri salgılatarak mide ve barsak sindirimini kolaylaştırır, kabızlık problemlerini ortadan kaldırır) vücuttaki içsalgı bezlerini uyararak hormonların dengeli çalışmasını sağlar. Beyin ve bağırsaklardan seratonin adı verilen hormon salgılatarak kişinin aktif dinamik ve zinde kalmasını sağlar. Beyinden endorfinleri salgılatarak ağrı kesici etkileri ortaya çıkartır. Karaciğer ve böbrekleri uyararak vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Tansiyonu dengeler. Kolesterolü düşürerek damar tıkanıklıklarını önler. Lokal olarak tüm kasların kanlanmasını arttırarak o kaslara oksijen girişini hızlandırır ve kasların koordineli çalışmasını sağlar. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirdiği için vücudun bakteri ve viral enfeksiyonlarına yakalanma direnci arttırarak kolay atlatılmasını sağlar. Gerilim ve stresi yok eder, barsak ve pankreas enzimlerinin çalışmasını sağlar.