Güncel

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü

Abone Ol

Birleşmiş Milletler genel kurulu tarafından alınan kararla “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak belirlenen 11 Ekim'de kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütülüyor. Dünya genelinde her geçen gün daha fazla kız çocuğu okula gidip eğitimine devam edebilse de, veriler 18 yaşın altındaki 1,1 milyar kız çocuğundan 32 milyonunun ilkokula, 29 milyonunun ise orta öğretime devam edemediğini, yaşam boyu başarı için gerekli olan bilgi birikimi, yetenek ve iş alışkanlıklarını kazanmaktan mahrum bırakıldığını gösteriyor. Çocuk işçilerin yaygın olduğu ülkeler arasında olan Bangladeş'in Bogra kentinde 8 yaşındaki Shumi de bir sigara fabrikasında çalışıyor.

Birleşmiş Milletler genel kurulu tarafından alınan kararla “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak belirlenen 11 Ekim'de kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütülüyor. Dünya genelinde her geçen gün daha fazla kız çocuğu okula gidip eğitimine devam edebilse de, veriler 18 yaşın altındaki 1,1 milyar kız çocuğundan 32 milyonunun ilkokula, 29 milyonunun ise orta öğretime devam edemediğini, yaşam boyu başarı için gerekli olan bilgi birikimi, yetenek ve iş alışkanlıklarını kazanmaktan mahrum bırakıldığını gösteriyor. Çocuk işçilerin yaygın olduğu ülkeler arasında olan Bangladeş'in Bogra kentinde 12 yaşındaki Sritii de bir sigara fabrikasında çalışıyor.

Birleşmiş Milletler genel kurulu tarafından alınan kararla “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak belirlenen 11 Ekim'de kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütülüyor. Dünya genelinde her geçen gün daha fazla kız çocuğu okula gidip eğitimine devam edebilse de, veriler 18 yaşın altındaki 1,1 milyar kız çocuğundan 32 milyonunun ilkokula, 29 milyonunun ise orta öğretime devam edemediğini, yaşam boyu başarı için gerekli olan bilgi birikimi, yetenek ve iş alışkanlıklarını kazanmaktan mahrum bırakıldığını gösteriyor. Çocuk işçilerin yaygın olduğu ülkeler arasında olan Bangladeş'in Bogra kentinde 12 yaşındaki Sarita de bir sigara fabrikasında çalışıyor.

Birleşmiş Milletler genel kurulu tarafından alınan kararla “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak belirlenen 11 Ekim'de kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütülüyor. Dünya genelinde her geçen gün daha fazla kız çocuğu okula gidip eğitimine devam edebilse de, veriler 18 yaşın altındaki 1,1 milyar kız çocuğundan 32 milyonunun ilkokula, 29 milyonunun ise orta öğretime devam edemediğini, yaşam boyu başarı için gerekli olan bilgi birikimi, yetenek ve iş alışkanlıklarını kazanmaktan mahrum bırakıldığını gösteriyor. Çocuk işçilerin yaygın olduğu ülkeler arasında olan Bangladeş'in Bogra kentinde 13 yaşındaki Anita da bir sigara fabrikasında çalışıyor.

Birleşmiş Milletler genel kurulu tarafından alınan kararla “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak belirlenen 11 Ekim'de kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütülüyor. Dünya genelinde her geçen gün daha fazla kız çocuğu okula gidip eğitimine devam edebilse de, veriler 18 yaşın altındaki 1,1 milyar kız çocuğundan 32 milyonunun ilkokula, 29 milyonunun ise orta öğretime devam edemediğini, yaşam boyu başarı için gerekli olan bilgi birikimi, yetenek ve iş alışkanlıklarını kazanmaktan mahrum bırakıldığını gösteriyor. Çocuk işçilerin yaygın olduğu ülkeler arasında olan Bangladeş'in Bogra kentinde 11 yaşındaki Moni de bir sigara fabrikasında çalışıyor.

Birleşmiş Milletler genel kurulu tarafından alınan kararla “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak belirlenen 11 Ekim'de kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütülüyor. Dünya genelinde her geçen gün daha fazla kız çocuğu okula gidip eğitimine devam edebilse de, veriler 18 yaşın altındaki 1,1 milyar kız çocuğundan 32 milyonunun ilkokula, 29 milyonunun ise orta öğretime devam edemediğini, yaşam boyu başarı için gerekli olan bilgi birikimi, yetenek ve iş alışkanlıklarını kazanmaktan mahrum bırakıldığını gösteriyor. Çocuk işçilerin yaygın olduğu ülkeler arasında olan Bangladeş'in Bogra kentinde 13 yaşındaki Tania da bir sigara fabrikasında çalışıyor.

Birleşmiş Milletler genel kurulu tarafından alınan kararla “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak belirlenen 11 Ekim'de kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütülüyor. Dünya genelinde her geçen gün daha fazla kız çocuğu okula gidip eğitimine devam edebilse de, veriler 18 yaşın altındaki 1,1 milyar kız çocuğundan 32 milyonunun ilkokula, 29 milyonunun ise orta öğretime devam edemediğini, yaşam boyu başarı için gerekli olan bilgi birikimi, yetenek ve iş alışkanlıklarını kazanmaktan mahrum bırakıldığını gösteriyor. Çocuk işçilerin yaygın olduğu ülkeler arasında olan Bangladeş'in Bogra kentinde 7 yaşındaki Moumita da bir sigara fabrikasında çalışıyor.

Birleşmiş Milletler genel kurulu tarafından alınan kararla “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak belirlenen 11 Ekim'de kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütülüyor. Dünya genelinde her geçen gün daha fazla kız çocuğu okula gidip eğitimine devam edebilse de, veriler 18 yaşın altındaki 1,1 milyar kız çocuğundan 32 milyonunun ilkokula, 29 milyonunun ise orta öğretime devam edemediğini, yaşam boyu başarı için gerekli olan bilgi birikimi, yetenek ve iş alışkanlıklarını kazanmaktan mahrum bırakıldığını gösteriyor. Çocuk işçilerin yaygın olduğu ülkeler arasında olan Bangladeş'in Bogra kentinde 5 yaşındaki Roja bir sigara fabrikasında çalışıyor.