Yaşam

90'ların koşan adamı Mirkelam son haliyle şaşırttı!

90’lı yılların ortasında “koşan adam” olarak gündem gelen dönemin popüler şarkıcılarından Mirkelam’ın son halini görenler şaşkınlığını gizleyemedi. Çünkü Mirkelam’ı tanıyabilmek neredeyse imkansız gibi görünüyor!

Abone Ol

Mirkelam 90’lı yılların en popüler şarkıcıları arasında yer almıştı ve uzunca bir süredir albüm çalışması bulunmuyor.

“Koşan adam Mirkelam” olarak tanınan ünlü şarkıcı, özellikle 'Kokoreç', 'Asuman', 'Tavla' ve 'Unutulmaz' şarkıları ile Türkçe pop müzikte iz bırakanlar arasında yer alıyor.

Hayranları ünlü şarkıcının son hali oldukça merak ediyordu. 60’ına merdiven dayayan ünlü sanatçı şu an 57 yaşında. Yıllar sonra objektiflere takıldı. Artık Mirkelam'ı görenler neredeyse tanımakta zorlanıyor.

Doksanlı yılların en popüler şarkıcıları arasında yer bulan Mirkelam, uzun süredir yeni şarkı çıkarmıyordu.

Türk pop müziğinin sayılı isimleri arasında yer alan Mirkelam, uzun yıllardır ekranlarda görünmüyor. 90'lı yılların aranan isimleri arasında olan Mirkelam, özellikle “Her Gece” klibinin başından sonuna kadar koşmasıyla tanınıyor. Mirkelam uzun yıllardır ekranlardan uzak bir hayat yaşamayı tercih etmesiyle biliniyor.

60 yaşına yaklaşmasına rağmen hala yaşlanmamış olması dikkatlerden kaçmadı.

Mirkelam'ın gerçek adı Fergan Mirkemal'dır. 20 Mayıs 1966 tarihinde Urfa, Birecik’te dünyaya gelmiştir. Avukat babası Nazım Mirkelam ud ve piyano çalar. "Gül ağacı değilem, her gelene eğilem" şarkısının bestecisi İzmir milletvekilliği ve senatörlük yapmış olan Necip Mirkelamoğlu da Mirkelam ailesindeki müzisyenler arasında yer alır.

Mirkelam 19 Mayıs 1995 günü, Kayahan'la birlikte Cem Özer'in programına konuk olduktan sonra “koşan adam” olarak gündeme gelmiştir. Umur Turagay'ın klibi, Serra d'Autry'nin yarattığı imaj ve İskender Paydaş'ın düzenlemesiyle “Her Gece”, daha albüm çıkmadan bir gecede dillere dolanmıştır.

Gazeteci Ali Kırca, Mirkelam’ı, 1995 yılında "90'lar Türkiye'sinin plastik kahramanlarının sonuncusu... Koşuyor koşuyor bir yere varamıyor" ifadeleriyle tanımlamıştır.

Mirkelam, uzunca süre tedavi gören annesi Fatma Necla Hacaloğlu'nu 2022’nin Ekim ayında kaybetti.

Mirkelam 57'nci doğum gününde eski dostlar Yıldız Tilbe ve Levent Yüksel ile 2023’ün Mayıs ayında bir araya gelmişti. Tilbe ve Yüksel de 90’lı yılların popüler sanatçıları arasında yer alıyor.

Mirkelam, annesi ve anneannesi ile beraber büyümüştür. İlköğretimi Fındıkzade Çapa, Ortaöğretimi ise Özel Kalamış, ardından Fenerbahçe Lisesi’ni bitirmiştir.

Henüz ortaokul çağında beste yapmaya başlayan Mirkelam, şarkı söylemeye de Saint Joseph Lisesi orkestrası ile başlar. 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi’ni kazanır.

1990 yılında mezun olur ve bir süre radyolarda DJ’lik yapar.