Politika

Ankara kulislerini hareketlendiren iddia: Kabinede yer alacak 3 isim kesinleşti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri kazanmasının ardından herkes kabinede yer alacak isimleri merak etmeye başladı. Kulislerde dolaşan iddialara göre, en geç Cumartesi açıklanması beklenen listede MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in isimleri yer alıyor.

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini kazanarak görevini sürdürecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma günü yapılacak olan yemin töreni sonrasında yeni kabineyi açıklayacağı konuşuluyor.

Üst düzey isimlerden alınan bilgilere göre Eski Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yeni kabinede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yetkililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şimşek için cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevini düşündüğünü, ancak Şimşek'in "İcranın doğrudan başında olmayı" tercih ettiği için Hazine ve Maliye Bakanı olabileceğini dile getiriyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da kabinede olacağını, aktaran yetkililer Reuters'a yaptıkları açıklamada daha önce konuşulan Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı görevlerinin yerine farklı bakanlıkları da üstlenebileceklerini belirtiyor.

Reuters’a konuşan üst düzey bir isim şu ifadeleri kullandı: "Diğer bakanlıkların durumuna göre bir görevlendirme yapılacak görünüyor. Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları da olabilir ama burada milletvekilli seçilen bakanların durumu da önemli. Birkaç güne bu konu netleşir. Ancak ikisi de (Kalın ve Fidan) kabinede görev alacaklar."  (HABER MERKEZİ)