Gündem Özel

Artık cep yakmayacak! İşte elektrik faturasını yarı yarıya düşürmenin ipuçları

Evinizin giderlerini düşürmek için bazı yöntemler deneyebilirsiniz. Bunların başında elektrikten tasarruf geliyor. Peki elektrik faturasını en az yarı yarıya düşürecek ipuçları neler? İşte size elektrik faturanızı düşürmenin püf noktaları…

Abone Ol

Teknolojik Cihazlarınızı Beklemeye Almayın Cihazlarınızı bekleme moduna almak yerine kapatmanız tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Ayrıca şarj cihazınızı kullanmadığınız zaman fişte bırakmamaya özen gösterin. Şarj ettiğiniz telefonunuzun şarjı dolduğunda, şarj etmeye devam etmeyin. Bu şekilde hem cihazınızın ömrünü uzatmış hem de elektrikten tasarruf etmiş olursunuz.

Mikrodalga Fırın Tercih Edin Mutfakta yavaş pişiriciler ve mikrodalga fırınlar daha az enerji harcar. Bu yüzden elektrikli fırın yerine mikrodalga fırın tercih etmeniz faturanızın düşmenine yarayacaktır. Mikrodalga fırınlar, yiyecekleri daha hızlı ve eşit şekilde pişirir. Ayrıca mikrodalga fırın kullanırken kapaklı kaplar kullanın. Böylece yiyeceklerin sıcaklığını koruyabilir ve daha kısa sürede pişirebilirsiniz.

Kettle Kullanımına Dİkkat Edin Kettle kullanırken ihtiyacınız kadar su koyun. Daha fazla su kullanmamaya dikkat edin. Çünkü kettle, suyun tamamını ısıtmak için daha fazla enerji harcar. Ayrıca kettle’ınızı temiz tutun. Kireçlenme, ısıtma süresini uzatarak daha fazla elektrik tüketimine neden olur.

Çamaşır Makinesi Kullanımına Dikkat Çamaşırlarınızı yıkarken makineyi tam kapasite çalıştırdığınızdan emin olun. Çamaşırları bastırdığınızda tamburla arasında bir karış boşluk kalmalıdır. Az kirli çamaşırlarda ise ekonomik program kullanın. Ayrıca çamaşırlarınızı soğuk suda yıkayın. Soğuk su, çamaşırlarınızı temizlerken daha az enerji harcar. Ayrıca deterjan kullanımını da azaltabilirsiniz. Deterjan, çamaşır makinesinin ısıtma sistemini zorlar ve daha fazla elektrik tüketimine neden olur.

Kurutma Makinesinden Tasarruf Edebilirsiniz Çamaşır kurutma makinesi yerine ısıtmalı havalandırıcı kullanabilir ve kurutma makinesinin daha az çalışmasını sağlayabilirsiniz. Kurutma makinesi kullanırken de çamaşırlarınızı iyice sıkın. Böylece kurutma süresi kısalır ve elektrikten tasarruf edilir. Ayrıca kurutma makinesinin filtresini düzenli olarak temizleyin. Temiz olmayan filtre, kurutma performansını düşürür ve daha fazla enerji tüketimine yol açar.

(HABER MERKEZİ)