Güncel

Beyranın en iyisini bulabileceğiniz adresler

Abone Ol

Yesemek Gaziantep Mutfağı - Gaziantep Yine Gaziantep'ten bir adres ancak Metanet'ten farklı olarak müşterilerini genelde gecenin geç saatlerinde ağırlıyor. Beyranının yanı sıra Yesemek'in ciğer kebabı ve diğer kebapları da çok meşhur. 1996'dan beri Gazianteplilere hizmet veren Yesemek'e uğradığınıza pişman olmayacaksınız.

Köşkeroğlu Kebap - İstanbul Köşkeroğlu denince akla genellikle bir başka Gaziantep lezzeti olan katmer geliyor ancak burada beyranın en nefis halini de bulabilirsiniz. Karaköy'deki mekanda içeceğiniz çorba gayet doyurucu olacak ancak Antep usulü lahmacun yemeyi de ihmal etmeyin deriz.

Antepli Veysel Usta - Ankara Ankara'da beyran denince akla gelen bir diğer isim de Antepli Veysel Usta. Ciğeri de çok beğenilen Veysel Usta etlerini Diyarbakır'dan getirtiyor. Yemeğin üstüne yeriniz kalırsa Gaziantep'ten gelen baklavalarını da mutlaka tatmalısınız.

Pirpirim Gaziantep Mutfağı - İstanbul İstanbul'daki bir diğer Antep restoranı da Zeytinburnu'nda bulunan Pirpirim. Adını bir tür yabani semizotu olan pirpirim otundan alan bu restoranda beyranın yanı sıra yuvarlama ve pirpirim aşı gibi otantik lezzetler de bulunuyor.

Antepli Ramazan Usta - İzmir İzmir'in Bayraklı ilçesinde bulunan Antepli Ramazan Usta da bu şehrimizin lezzetlerini Türkiye'nin bir ucundan bir ucuna taşıyan adreslerden. Beyran çorbasını gönül rahatlığıyla içebileceğiniz Ramazan Usta'nın çeşit çeşit kebap ve tatlılarının da tadına bakmalısınız.

Beyran Entep Mutfağı - Ankara Ankara'nın en tanınmış Gaziantep restoranı olan Beyran Entep Mutfağı'nın menüsü adından da belli zaten. Çankaya'da bulunan restoranın lahmacunu da çok sık tavsiye ediliyor. Bir başka geleneksel Antep yemeği olan soğan kebabı da denenmeli.

Dürümcü Emmi - İstanbul Kadıköy'de bulunan Dürümcü Emmi, Gaziantep'in meşhur tatlarını yıllardır İstanbulluların ayağına getiriyor. Elbette menüsünün baş köşesinde de beyran çorbası yer alıyor. Dürümcü Emmi'nin kelle paçasının da oldukça ünlü olduğunu hatırlatalım.

Metanet Lokantası - Gaziantep Gaziantep'te Osmanlı mutfağından lezzetler sunan Metanet'in, beyranı çok meşhur. Kuzu etinin 14 saat boyunca pişirilmesiyle hazırlanan beyranın meraklıları Metanet'e genellikle kahvaltı için geliyor.

UNESCO'nun gastronomi dalında "yaratıcı şehirler" ağında olan Gaziantep'in Gaziantep mutfağının tescilli lezzetlerinden beyran, sağlığa da çok faydalı. Eskilerin "İçen hasta olmaz" dediği, beyran yüksek ateşte uzun süre pişmesiyle, içindeki kuzu eti, sirke, baharat ve sarımsakla tam bir sağlık deposu haline geliyor. Gazianteplilerin çorba değil yemek olarak gördükleri nefis beyranın en güzelini yiyebileceğiniz adresleri biliyor musunuz?