Güncel

Bisikletle ayrıldığı İsveç'e kano ile dönüyor

Abone Ol

Hallebratt, "iyi insanları keşfetmek" için 6 ay önce bisikleti ve çok sevdiği köpeği "Bounty" ile Stockholm'den Avrupa turuna çıkarak İstanbul'a geldi.

İstanbul'dan İsveç'e geri dönüş yolculuğuna kanoyla devam etmek isteyen Hallebratt'a, Çanakkale Boğazı'na kadar sporcu Ahmet Ergün eşlik edecek.

İsveç'ten bisikletiyle Avrupa turuna çıkan ve İstanbul'dan kanoyla geri dönmek için denize açılan 32 yaşındaki Lina Hallebratt, Tekirdağ'a ulaştı.

Lina Hallebratt, Marmara Denizi üzerinden Akdeniz'e çıkıp ardından Yunanistan'ın güneyi ile Adriyatik kıyılarından yoluna devam edeceğini söyledi. Sırasıyla İtalya, Fransa, İspanya ve Danimarka sahillerini geçip İsveç'e ulaşacağını anlatan Hallebratt, "Bisikletimle Avrupa'yı gezip İstanbul'a geldim. Şimdi de İstanbul'dan yola çıktım ve konayla İsveç'e dönüyorum. Türkiye'yi ve insanlarını çok sevdim. Burada herkes çok misafirperver. Köpeğim 'Bounty' benim en iyi arkadaşım. Yola onunla devam ediyorum. Bütün maceralarımda benimle beraber." dedi.

Hallebratt, denizde günde yaklaşık 50 kilometre gittiklerini, zaman zaman yorulsa da yolculuğunun çok eğlenceli geçtiğini ifade etti.