Güncel

Bu yiyecekler yağ yakıyor

Abone Ol

Kilo vermek emek ve çaba ister. Akşamdan sabaha sihirli değnek değmişçesine kilo vermenizi sağlayan sihirli bir formül yoktur ancak doğru şeyleri yiyerek kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Bunların başında da yağ yakan yiyecekler geliyor. Listemizde yer alan yiyecekler yağ yakımını hızlandırıcı etkileriyle kilo vermenize yardımcı olacaklar.

Yumurta Protein deposu yumurta, bu özelliği sayesinde tam bir yağ düşmanı. Çünkü vücut proteini yakmak için daha fazla enerji (yani kalori) harcıyor. Aynı zamanda kas kütlenizi artırıyor ve daha uzun süre tok kalmanızı sağlıyor.

Ceviz ve badem Ceviz ve bademin yağ yakımını hızlandıran özellikleri içlerindeki sağlıklı yağlar. Kulağa biraz tuhaf gelebilir ama sağlıklı yağlar aslında vücudunuzdaki yağ birikimini azaltmakta çok etkili. Ceviz ve bademin yapılarındaki lif ve proteinin yanı sıra iyi yağlar, vücudun insüline hassasiyetini artırarak kilo vermeye destek oluyor.

Elma ve armut Bu iki meyvede bulunan flavonoid adı verilen maddeler yağ hücreleriyle adeta savaşıyor. Çünkü bu madde enerji tüketimini, kaslardaki glikoz alımını ve yağ yakımını artırıyor. Günde 1 adet muhakkak tüketmeye çalışın.

Keten tohumu Keten tohumu yağında bulunan ve lignan adı verilen madde, vücutta östrojene benzer etkiler yapıyor ve özellikle kadınlarda menopoz sonrası dönemde vücuttaki yağ kütlesinin ve beden kitle endeksinin aşağı çekilmesine yardımcı oluyor. Yoğurda, salatalara ya da kahvaltılarınıza dahil edebilirsiniz.

Sirke Sirkenin asidik yapısı tam bir yağ düşmanı. Çünkü vücudun yağ yakmasına yardımcı olan enzimleri üreten genleri tetikliyor. Bunun için günde bir yemek kaşığı sirke içmeniz yeterli.

Somon Somon tam bir omega-3 deposu ve yağ yakıcı olmasını da bu özelliğine borçlu. Bilim insanları ilişkiyi henüz kesin olarak çözebilmiş değil ama omega-3 yağ asitleri vücutta yağ kütlesini küçültüyor. Üstelik somon gibi yağlı balıkları tükettiğinizde omega-3 sayesinde daha uzun süre tok kalıyorsunuz.

Süt, yoğurt ve peynir Bu üçlünün sırrı bolca bulundurdukları kalsiyum. Bilimsel araştırmalar kalsiyum tüketimini artırmanın vücutta yağ kütlesinin küçülmesine yardımcı olduğunu gösteriyor. Bunun nedeni de kalsiyumun, yağ hücrelerini büyüten vitaminin vücuttaki seviyesini düşürmesi.

Yeşil çay Yeşil çayın yağ yakıcı özelliği içindeki katehin maddesinden geliyor. Bu madde metabolizma hızını ve karaciğerin yağ yakma hızını artırıyor. Yeşil çay özellikle karın bölgesindeki yağları hedef alıyor. Yeşil çayın içine limon suyu ekleyerek faydasını daha da artırabilirsiniz.

Yulaf ve arpa Bol lifli tahıllar olan yulaf ve arpa bu özellikleriyle yağ yakımını hızlandırıcı bir etkiye sahip. Aynı zamanda çok doyurucu oldukları için fazla yemenize de engel oluyorlar. Özellikle arpa kan şekerini yavaş yavaş yükselttiğinden acıkmayı diğer tahıllara kıyasla geciktiriyor.