Sağlık

Burun kanamasıyla doktora giden kişi 150 canlının burnunda yaşadığını öğrendi!

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Florida eyaletinde yaşayan bir kişi yaşadığı burun kanaması şikayetinin ardından, dehşet verici bir sonuçla karşılaştı. Şahsın sinüslerinde "hareket eden" bir şeylerin görüldüğü tetkiklerde, adamın burnunda adeta bir "canlı yuvası" olduğu ortaya çıkarıldı.

Abone Ol

ABD’nin Florida eyaletinde doktorları bile şoke eden olay Şubat ayı başlarında yaşandı. Kimliği açıklanmayan ve daha önce kanserden kurtulan bir kişinin burnundan ve sinüslerinden larva aşamasındaki 150 canlı böcek çıkarıldığı bildirildi.

Sabah gazetesinin konuyla ilgili haberine göre, Ekim ayından bu yana kendini "kötü" hissettiği belirtilen adam, 9 Şubat'ta yüzü ile dudakları şişti ve ardından Florida Memorial Hastanesi'ne başvurdu.

Söz konusu adam First Coast News'e "Burun kanaması yaşamaya başladım, sürekli burun kanaması oluyor" diyerek gitti ve muayene esnasında burnunda "hareket olduğu" fark edildi.

Dr. David Carlson basına yaptığı açıklamada, adamın burnunu bir kamerayla incelediğini söyledi.

Ancak burnun iç kısmından ve sinüs boşluğundan beslenen ve iltihaplanmasına neden olan doku ve dışkı döken düzinelerce böcek olduğunu fark ettiklerini belirtti.

Carlson, bu böcekler hakkında yaptığı açıklamada; "Boyut açısından farklılıklar var, ancak daha büyük olanlar serçe parmağımın ucu kadar büyüktü" sözlerini kullandı.

"Burnun içinde etrafta dolaşan ve beslenecek yerler arayan bazı larvalar vardı, bazıları ise dokuya yerleşmişti" diyen Dr. Carlson, ekibinin böcekleri çeşitli cihazlarla uzaklaştırmaya çalıştığını ancak yetersiz kaldığında, böcekleri çıkarmak için farklı araçlar kullandıklarını ifade etti.

Adamın adeta yüzünün içinde gezinen korkunç böcekleri gösteren, ameliyathaneden grafik görüntüler de hastane tarafından paylaşıldı.

Carlson, kafatası tabanının tam karşısında olan bu böceklerle ilgili, beyninin tam altında olduklarını, eğer beyne geçmiş olsalardı adamı öldürebileceğini kaydetti.

Balık tuttuğunu anlatan adam, genellikle balık tuttuktan sonra ellerini "nehirde yıkadığını" bu yüzden de artık yaşam tarzını değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Bu arada Dr. Carlson, kulak burun boğaz uzmanı olarak uzun kariyeri boyunca ABD'de böyle bir vakanın belgelendiğini görmediğini belirtti.