Politika

Dijital parti olarak internetten faaliyetini sürdürecek!

Memleket Partisi, masrafları kısıp dijital siyasete döneceğini açıkladı. 31 Mart yerel seçimlerinde dikkat çeken düşük oy oranı alan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partinin masrafları kısmak adına dijital siyasete yoğunlaşacağını ifade etti.

Abone Ol

31 Mart yerel seçimlerinde oldukça düşük oy oranı alan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda partinin masrafları kısmak adına dijital siyasete yoğunlaşacağını kaydetti.

İnce, sosyal medya hesabından partinin masraflarını kısma adına, "Sadece üyelerinin bağışları ile ayakta duran bir parti olarak masraflarımızı mümkün olduğunca kısma kararı aldık. Zaten iletişim olanaklarının bu kadar arttığı dijital çağda siyaset yapmanın araçlarının da değişmesi bir zorunluluktur” değerlendirmesinde bulundu.

İnce, X'te yaptığı paylaşımda seçimlerde bir hata yapmadığını ifade ederek ve "Yürümeye devam" diyerek de şu metni paylaştı:

“Seçimlerde bir hata yapmadık. Adaylarımız, söylemlerimiz ve siyasetimiz doğruydu.

İl, ilçe, belde demeden uzak yakın demeden güçlü olduğumuz bütün yerlere gidip adaylarımızı destekledik. Halkın gerçek sorunlarını, geçim sıkıntısını dile getirdik.

Sadece sorunları değil çarelerini de söyledik. Kutuplaşan siyasette seçmen en istediğine değil, en istemediğinin karşısındaki en güçlü adaya oy verdi.

Kutuplaşma demokratik renkleri yok etti ve sistemi iki başlı hale getirip katılımın düşük olduğu Amerikan tipi demokrasiye çevirdi.

En fazla oyu alan parti yüzde 38, sonraki parti yüzde 36 alırken üçüncü parti yüzde 6 alıyor. Yani seçmenler kutuplara doğru çekilmiş, istediği adaya değil en istemediğinin karşısındakine oy vermiş görünüyor.

Bu kutuplaşan siyasette demokratik ve adil bir yarış söz konusu olmamıştır.

Merkezi iktidar, devletin her türlü kaynağını kullanmış, yerel yönetimler de belediyelerin kaynaklarını kullanmışlardır. Yapılan propaganda ve reklam harcamaları -milletimiz bilsin ki- kendi cebinden çıkmıştır ve maalesef o cebe geri dönmeyecektir.”