Güncel

Erzurum'daki uluslararası buz tırmanış festivali başladı

Abone Ol

Erzurum'da, Kayağın İpek Yolu Destinasyon Yönetim Organizasyonunca gerçekleştirilen 5. Uluslararası Emrah Özbey Buz Tırmanış Festivali başladı.

Şelalelerin donmasıyla oluşan ve uzunluğu 22, 110, 120 ve 130 metre olan buz sarkıtlarının yer aldığı 4 farklı rotadaki tırmanışa Rusya, Fransa, İtalya, İspanya, Azerbaycan başta olmak üzere 10 ülkeden 128 sporcu katıldı.

Üniversite öğrencilerinin de yer aldığı festivale katılan sporcular, ilçedeki dağlık alanlarda yer alan vadilerdeki şelalelerin donmasıyla oluşan ve uzunluğu 22, 110, 120 ve 130 metre olan buz sarkıtlarının yer aldığı 4 farklı rotada tırmanış yaptı.

Tırmanış yapan sporcular zirveye ulaşmak için yoğun çaba sarf etti.

Dağcıların özellikle ilçenin Cevizli köyündeki bir şelalelerin donmasıyla oluşan buz sarkıtlarına tırmanması renkli görüntüler oluşturdu.

Festival koordinatörü Çetin Bayram "Türkiye'de başka yerde yapılmayan bir festivaldeyiz. Festivale 5 yıl önce hayatını kaybeden dağcı arkadaşımız Emrah Özbey'in ismini verdik. Kendisinin bu festivalin başlamasında büyük destekleri olmuştu'' dedi.

UMKE ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin de tırmanışın gerçekleştiği güzergahlarda hazır bulunduğu etkinlik 5 gün sürecek.