Dünya

İnsanın kanını donduruyor:Katliam planı günlüğe yazılmış

Çekya'nın başkenti Prag, Karl Üniversitesi Felsefe Fakültesi'nde meydana gelen silahlı saldırı ile sarsıldı. Olayın detaylarına dair çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı.

Abone Ol

1999 doğumlu David Kozak, üniversitenin terasına çıkarak etrafa rastgele ateş açtı.

Saldırıda, saldırgan dahil 14 kişi hayatını kaybetti. Polis operasyonu sonucunda etkisiz hale getirilen Kozak, ölü ele geçirildi. Kampüste büyük panik yaşanırken, öğrenci ve personele sınıflara kilitlenme talimatı verildi.

GÜNLÜKTEKİ ÇARPICI İDDİALAR İddialara göre, saldırgan David Kozak, katliamın provasını yapmış ve planını günlüğüne yazmıştı. Daily Mail gazetesine göre, Kozak, mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinden Rusça bir günlük tuttu.

Günlüğünde geçen ay Rusya'da gerçekleşen bir silahlı saldırıyla ilgili tüyler ürpertici notlar bulunuyordu.

KOZAK'IN TEHLİKELİ PLANLARI Günlüğünde, Bryansk kentinde bir okulda gerçekleşen silahlı saldırıdan ilham alarak kendi saldırısını planladığı belirtiliyor.

Kozak, "Okulda silahlı saldırı yapmak ve muhtemelen intihar etmek istiyorum" şeklindeki mesajını Telegram üzerinden paylaştı.

Aynı günlükte, "Her zaman öldürmek istedim, gelecekte hep bir manyak olacağımı düşündüm." ifadeleri de yer aldı.

DİĞER CİNAYETLER VE AİLE İLİŞKİSİ Çekya polisi, Kozak'ın aile evinde babasını öldürdüğü iddiasını araştırıyor. Ayrıca, Kozak'ın Prag yakınlarındaki Klanovicky ormanında bulunan bir baba ve kızın ölümünden de sorumlu olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Ülkede yaşanan bu trajik olayın ardından bir günlük ulusal yas ilan edildi.