Dünya

İşte Google Maps’in bile yakalayamadığı gizemli yerler!

Dünyada hem girmesi hem de görmesi mümkün olmayan pek çok bölge bulunduğunu biliyor muydunuz?

Abone Ol

1. ABD, 51. Bölge ABD Başkanı’nın dahi özel izinle girebildiği 51. Bölge, Nevada eyaletindeki Groom Gölü yakınlarında bir test sahası. Uçak ve silahların incelemelerinin yapıldığı bu çok gizli bölgede pek çok araştırma yapılıyor.

Ayrıca UFO araştırmalarının yapıldığına dair söylentiler de 51. Bölge sırları arasında. Bölgeye izinsiz girmek kesinlikle yasak!

2. Avustralya, Woomera Avustralya ordusunun savaş silahları geliştirme merkezi olan bu bölge de kesinlikle girilmesi yasak olan yerlerden.

Bu anlamda dünyadaki en büyük bölge olan Woomera, yer altı zenginlikleriyle de ünlenmiş özel bir alanda kurulu. Dokunulmamış yer altı kaynaklarına sahip bu özel alan, Avustralya’nın en değerli bölgesi sayılabilir.

3. Japonya, Minami Torishima Havaalanı Japon ordusunun kullandığı bu havaalanı, Google fotoğraflarına göre Okyanus üzerinde ıssız bir ada.

Japonya’nın 2.000 km açıklarında konumlanan bu adaya Google’ın kara haritasından da ulaşmak mümkün değil.

4. Hollanda, Noordwijk Aslında Hollanda’nın ufak bir kasabası olan Noordwijk’in mahallelerinden birini Google Maps üzerinden görme imkânınız maalesef yok. Gerekçesi ise burada Hollanda Kraliyet Ailesi mensuplarının yaşıyor olması.

5. ABD, Elmira Correctional Facility ABD’nin New York eyaletinde bulunan Elmira Correctional Facility, maksimum güvenlik önlemlerine sahip bölgelerden biri. Buranın Google Maps’ten izlenememesinin sebebi ise yüksek çözünürlüklü fotoğrafların, çatı ve havalandırma konusunda bilgi verebileceği ihtimalinden kaynaklanıyor.

6. Macaristan, Szazhalombatta Petrol Rafinerisi Google Maps görsellerinde yeşil bir örtü ile sansürlenmiş olan Macaristan’daki bu petrol rafinerisinde ne gizlendiği tam olarak bilinmiyor.

7. Hollanda, Vokel Hava Üssü Vokel Hava Üssü’nün neden gizlendiği konusunda uzun bir süredir bilgi yoktu. WikiLeaks’in belgelerine göre bu hava üssünün nükleer silah başlıkları barındırdığı öne sürülüyor. Ancak Hollanda Hükümetinin bu konu hakkında bir açıklaması yok.

8. Rusya, Olenegorsk Askeri Hava Üssü Sıkı güvenlik önlemleri ile korunan bir diğer sansürlü bölge ise Rusya Kuzey Buz Denizi kıyısında, Murmansk kentinde yer alıyor. Konu hakkında net bir bilgilendirme olmamakla birlikte, uzun ve orta menzilli füzelerin yer aldığı görüşleri ileri sürülüyor.

9. Fransa, Reims-Champagne Askeri Hava Üssü Fransa’nın Reims bölgesinde yer alan bu hava üssü, daha önce Fransız Hava Kuvvetlerine ev sahipliği yapıyordu. Günümüzde ise bu bölge NATO’ya hizmet ediyor.

10. ABD, HAARP Amerikan Silahlı Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Alaska Üniversitesi’nin ortak yürüttüğü bir proje olan HAARP, iyonosfer incelemeleri yapan ve Alaska’da bulunan bir araştırma sahası. Ancak komplo teorisyenleri, HAARP adı altında, iklim kontrol ve yapay deprem silahı geliştirme projelerinin yürütüldüğünü ileri sürüyor. Bu gizemli mekânlar hakkında söylenenler bu yönde olsa da, bu bilgilerin kanıtlanmış olmadığını da hatırlatalım.