Sağlık

Japonların ömür uzatan reçetesi: Günde 1 tane yemek beyni dipdiri yapıyor! Uzun yaşamın sırrı o besinde gizli

Uzun bir yaşam denilince akla ilk Japonlar geliyor. Güçlü vitamin ve minerallere sahip besinler tüketen Japonlar, bu besini her gün yiyerek ömürlerine ömür katıyor! İşte Japonların uzun yaşam sırrı...

Abone Ol

Dünyanın en uzun yaşayan insanları deyince akla ilk Japonlar geliyor. Yapılan bazı bilimsel araştırmalara göre Japonların uzun yaşam sırrı, tükettiği besinlerle doğrudan ilişkili.

Bu nedenle uzun ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için tükettiğimiz her besin çok önemli.

Rengini, içerdiği ‘antisiyanin’ pigmentinden alan bu besin, hem tatlı olarak hem de atıştırmalık olarak tüketilebilir. Gündelik hayatta düzenli olarak tüketilen bu besin, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmeye katkı sağlar.

Japonya'nın Okinawa bölgesinde yaşayan insanlar, sağlıklı ve uzun bir yaşama sahip olmalarıyla bilinir. Bu bölgede yaşayanların en çok tükettiği besinlerden biri, mor patates olarak biliniyor. Sağlıklı karbonhidratlar kategorisine giren mor patates, zengin özellikleri sayesinde yaşlanma karşıtı etkiler sunar.

Mor patatesin içeriğinde bulunan zengin özellikler, kalp ve damar sağlığını destekler ve kan şekerini düzenler. Lif bakımından zengin olması, sindirim sistemini mükemmel bir şekilde korurken, potasyum ve antioksidan içeriği kan damarlarını güçlendirmenin yanı sıra tansiyonu da dengeleyebilir.

Ayrıca, mor patatesin içerdiği güçlü antioksidanlar, çeşitli kanser türlerinin olasılığını azaltarak sağlıklı bir yaşam sürmeye katkıda bulunabilir. Bu besin aynı zamanda karaciğer sağlığını güçlendirirken tokluk hissini artırmasıyla bilinir. Gluten içermemesi, çölyak hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir alternatif sunar.