Yaşam

Keloğlan'ın yıldızıydı! Yeşilçam'ın unutulmaz karakteri Rüştü Asyalı şimdi ne yapıyor? İşte son hali

Yeşilçam’ın unutulmaz karakteri Keloğlan’ın yıldızı, usta oyuncu Rüştü Asyalı, aradan geçen uzun yıllar sonunda öyle bir değişim geçirdi ki, onu tanımak oldukça güç. ‘Keloğlan keleş oğlan’ olarak hafızalara kazınan Asyalı, dört Keloğlan filmi ile Yeşilçam’ın en sevilen isimlerinden biri oldu. Seyircilerin karşısına her çıktığında yüzde gülümseme oluşturan Asyalı’nın son hali, meraklıların ilgisini çekiyor.

Abone Ol

Rüştü Asyalı, ilk olarak Ankara Radyosu’nda Çocuk Saati programında “Keloğlan” karakterini canlandırarak dinleyicilerin beğenisini topladı.

Daha sonra film yapımcılarının dikkatini çeken Asyalı, Yeşilçam’a adım attı ve ‘Keloğlan’ filmlerinde başrol oynayarak, birçok film ve tiyatro oyununda önemli roller üstlendi.

1971-1975 yılları arasında dört Keloğlan filmindeki performansıyla izleyicileri kendine hayran bıraktı.

1963 yılından itibaren televizyon dizileri, tiyatro oyunları ve sanat, kültür programlarıyla radyo ve televizyonda çeşitli projelere imza atan Asyalı, son olarak “Ben Bir İnsan” isimli yapıtı Devlet Tiyatroları sahnesinde sergiledi.

Sanatçı, Devlet Sanatçıları Birliği genel sekreterliği, Devlet Tiyatroları Yönetim Kurulu üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu ve 9 Temmuz 2008’de Devlet Tiyatroları başrejisörlüğüne getirildi.

2012 yılında başrejisörlük görevinden emekli olan Asyalı, 12 yıl boyunca diksiyon, spikerlik ve sunuculuk, seslendirme ve oyunculuk dersleri verdi.