Dünya

Papa Francis kadın mahkumların ayaklarını yıkadı ve öptü! Vatikan’da neler oluyor?

Papa Francis, Kutsal Perşembe ritüeli kapsamında, "hizmet ve alçakgönüllülük" anlayışını vurgulamak amacıyla Roma'daki bir hapishanede 12 kadın mahkûmun ayaklarını yıkayıp öptü.

Abone Ol

87 yaşındaki Francis, son zamanlarda yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tekerlekli sandalye üzerinden ayini gerçekleştirdi.

Kadınların çıplak ayaklarına su döken ve ardından özenle kurulayan Papa, her bir ayak için bir öpücük kondurarak kadınlara gülümsedi.

Papa Francis'in, Kutsal Perşembe ritüeline kadınları ve farklı inançlardan insanları dahil etmesi, Vatikan'da dikkate değer bir değişimi temsil ediyor.

Kutsal Perşembe, Hristiyanlıkta Paskalya'dan önceki perşembe günü olarak kutlanır ve ayak yıkama töreni, İsa'nın son akşam yemeğinde havarilerinin ayaklarını yıkadığı anıyı canlandırır.

Euronews'in haberine göre, Papa Francis, 2013 yılında papalığa seçilmesinin ardından, bu ritüeli Vatikan'da Katolik erkeklerle sınırlı olmaktan çıkararak kadınlar ve farklı inançlardan insanları da dahil ettiği için öne çıktı.

Her yıl Kutsal Perşembe'de bir hapishaneye, mülteci merkezine veya gençlik ıslahevine ziyarette bulunan Papa, bir rahibin görevinin özellikle dışlanmış kesimlere hizmet etmek olduğunu vurguluyor.