Dünya

Suudi Arabistan’da rengarenk film festivali... Kırmızı halıda süzülen ünlüler büyüledi!

Suudi Arabistan’da, ilk kez 2021 yılında düzenlenen ve dünyanın en prestijli film festivallerinden biri olma iddiası taşıyan Red Sea International Film Festival (Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali), 9 Aralık tarihine kadar sürecek. Festival, Suudi Arabistan’ın tarihi ve kültürel açıdan zengin liman kenti Cidde’de, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan eski şehir bölgesinde yapılıyor.

Abone Ol

Festivalde, 11’i Suudi Arabistan’dan olmak üzere 20’den fazla film yarışıyor. Yarışan filmlerin tam listesi [burada] bulunabilir. Festivalde ayrıca, dünya sinemasından seçkin örneklerin de gösterimi yapılıyor.

Bunlar arasında, Pedro Almodovar’ın yeni filmi Parallel Mothers (Paralel Anneler), Jane Campion’un The Power of the Dog (Köpeğin Gücü), Asghar Farhadi’nin A Hero (Bir Kahraman) ve Wes Anderson’ın The French Dispatch (Fransız Haber Bülteni) gibi filmler var.

Türkiye'den Hande Erçel, Meryem Uzerli ve Burak Özçivit'in katıldığı Kızıldeniz Film Festivali'nden tercihleriyle büyüleyen ünlüleri sizin için derledik. İşte o ünlüler...