Güncel

Tarihi zirveden sonra ülke karıştı: Trump Putin'in kuklası oldu

Abone Ol

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Helsinki'de gerçekleşen zirvede Trump'ın Putin'e karşı performansının çok düşük olması ve bazı konularda Rusya konusunda taraf alması sosyal medyayı karıştırdı.

Tüm dünyanın merakla beklediği Trump-Putin zirvesinin ardından Amerikan ve Avrupa medyası Trump'ın Putin'e "fazla taviz verdiği, yumuşak davrandığı" eleştirilerini yöneltti.

ABD'nin Washington Post ve New York Times gazetelerinde yer alan haberlerde, Trump'ın, Putin karşısında beklenen tutumu sergileyemediği ve ülkesinin istihbarat servisinin 2016 seçimleriyle ilgili bulgularını görmezden geldiği belirtildi.

Washington Post gazetesi, danışmanlarının Putin karşısında daha "sert bir tutum" sergilemesini tavsiye etmesine rağmen Başkan Trump'ın bu önerileri reddettiği bilgisi yer aldı.

Ayrıca, Trump'ın ülkesinin istihbarat servisinin, Rusya'nın 2016'daki ABD başkanlık seçimlerine siber saldırılar yoluyla müdahale ettiği varsayımlarını küçümsediği kaydedildi. "Trump, Putin'in tarafında; 2016 seçimleriyle ilgili ABD istihbaratını sorgulad

Haberde, "(Trump) Kendi istihbarat servisinin bulguları yerine düşman, bir yabancı liderin açıklamalarını kabul etti." ifadesine yer verildi.

CNN de, ABD istihbaratı konusunda, Trump'ın Putin'in tarafında yer aldığını öne çıkardı.

Haberde, Rusya'nın 2016 başkanlık seçimlerine müdahale ettiği yönündeki iddialara karşılık Trump'ın, "Rusya'nın sorumlu olması için herhangi bir sebep göremiyorum." sözlerine yer verildi.

Huffington Post internet sitesi siyah bant üzerine hazırladığı başlığında "Şok edici, benzeri görülmemiş, utanç verici, felaket" ifadelerini üst üste kullandı.

New Yorker dergisi de "Helsinki'de Putin için kolay kazanç" başlığını internet sitesinin manşetine çıkardı. Trump-Putin görüşmesini yorumlayan New Yorker'ın yazarı Joshua Yaffa, "Trump Putin'e Helsinki'de istediği her şeyi verdi." değerlendirmesinde bulun

Los Angeles Times'ın başyazısında ise "İç karartıcı bir şekilde Trump, Rusya'ya sert yaklaşmaya yanaşmıyor" başlığı tercih edildi.

Haftalık dergilerden Newsweek ise görüşmeyle ilgili haberini "Trump'ın Putin ile aynı tarafta olması yetkililerin öfkesini tetikledi" başlığıyla okuyucularına aktırırken, Politico ise "Trump'ın Putin'e yaklaşan adımı, yeni bir dünya düzenini ortaya çıkarı