Dünya

Türk yetkiliden Moskova’yı kana bulayan terörist hakkında önemli açıklamalar!

Türk yetkiliden Moskova'da gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili önemli bir açıklama geldiği bildirildi. Rusya'nın başkenti Moskova'yı kana bulayan teröristlerden birinin İstanbul'da çekilmiş fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından adı açıklanmayan bir Türk güvenlik yetkilisi, konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

İstanbul'da çekilen fotoğrafların ardından yapılan açıklamada, Tacikistan kökenli bir kişinin Rusya'da oturma izinlerini yenilemek için Türkiye'ye geçici olarak geldiği belirtildi.

Ancak, Türkiye'de radikalleştiğine dair bir işaret bulunmadığı ifade edildi.

İngiliz haber ajansı Reuters’a konuşan ve adı açıklanmayan yetkili, söz konusu saldırganlar hakkında herhangi bir tutuklama emri olmadığını ve bu nedenle Türkiye ile Rusya arasında serbestçe seyahat edebildiklerini açıkladı.

Ayrıca, saldırganların uzun süredir Moskova'da yaşadığı vurgulandı.

Açıklamada saldırganlardan ikisinin 2 Mart 2024 tarihinde aynı uçakla Türkiye'den ayrıldığı bilgisi verildi.

Rus haber ajansı Ria Novosti'nin paylaştığı bilgilere göre, Feridun Şemsettin isimli teröristin İstanbul'da turist gibi dolaşıp, çeşitli mekanları ziyaret ettiği ve serpme kahvaltı yaptığı görüldü.

Öte yandan, terör saldırısıyla ilgili olarak gözaltına alınan 11 şüpheliden 3'ü daha hakim karşısına çıkarıldı.

Mahkeme, Aminçon ve Dilovar İslomov kardeşler ile babaları İsroil İslomov’un 22 Mayıs’a kadar cezaevinde tutuklu kalmasına karar verdi.

Tacikistan kökenli şüphelilerden, Aminçon ve İsroil İslomov’un Rus vatandaşlığı bulunduğu belirtildi.

Daha önce de dört şüpheli 22 Mayıs'a kadar cezaevinde tutuklu kalmalarına karar verilmişti.

22 Mart akşamı Moskova’da konser salonunda gerçekleşen ve DAEŞ’in üstlendiği terör saldırısında 140'tan fazla kişi hayatını kaybetmiş ve çok sayıda kişi yaralanmıştı.