Yaşam

Türkiye Çevre Haftası "Temiz Deniz, Temiz Dünya"

Hafta boyunca denize kıyısı olan illerde sahil ve deniz kirliliğini önlenmesi, diğer illerde ise çevre kirliliğine dikkati çekmeye yönelik programlar düzenlenmesi planlanıyor.

Abone Ol

Dalgıçlar, Likya uygarlığına ait tarihi eserlerin kopyalarını Antalya`nın Kaş ilçesindeki "Likya-Kaş Su Altı Sanat Parkı"na taşıdı. Deniz altında yaklaşık 10 dönüm alanı kapsayacak sanat parkında hazırlıklar yapıldı.

İzmir`in Karaburun ilçesinde, dalış turizmi için yapay resif uygulamasıyla batırılan "9 Eylül Vapuru" dev hayalet ağ ile kaplandı. Hayalet ağ, gönüllü dalgıçlar ve deniz polisi tarafından yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucu temizlendi.

Antalya Kaş bölgesinin Liman mevkisinde yapılan dalışta, caretta caretta türü deniz kaplumbağası görüldü.

Sahilleri ve doğasıyla ülkenin önde gelen turistik destinasyonlarından olan Kuşadası, su altı zenginlikleriyle dalış turizminde merkez olma yolunda ilerliyor.

Marmara Denizi`nde, Gemlik Körfezi`nde dalışlar yapan Belgesel Yönetmeni ve Sualtı Fotoğrafçısı Tahsin Ceylan, Gemlik Körfezi`nde "Uzun Burunlu Denizatı" görüntüledi.

Turkuaz rengi deniziyle ünlü Ölüdeniz, temiz sahilleri ve doğal güzellikleriyle dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri olarak dikkati çekiyor.

Muğla`nın Fethiye ilçesinde yat turizmiyle ön plana çıkan Göcek Mahallesi; temiz koyları ve akvaryumu andıran berrak suyuyla Türkiye`nin önemli turizm merkezleri arasında yer alıyor.

İzmit Körfezi`nde yapılan dalışta, "peygamber balığı" olarak bilinen dülger balığıyla su altı güzellikleri görüntülendi.

Su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan ve ekibi İzmit Körfezi`nin derinlerindeki yaşamı kaydetti. Ekibin objektifine, gelincik, barbun, mazak, trakonya, karides, kırlangıç ve vatoz balıklarıyla yengeç, deniz anemonları ve birçok bitki türü takıldı.

Muğla`nın Dalaman ve Fethiye ilçelerinde bulunan ve mavi turun gözde adreslerinden olan Göcek, Cumhurbaşkanı kararı ile "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi.

Antalya`da turkuaz rengiyle dikkati çeken Kaputaş`ın sergilediği görsel şölen, dron ile havadan görüntülendi. (

Koruma altında bulunan altın sarısı kumuyla ünlü Gökova Körfezi`ndeki Sedir Adası ile Kleopatra Plajı çevresinde ekipler tarafından kıyı ve deniz dibi temizliği gerçekleştirildi

"Kesin korunacak hassas alan" ilan edilen İzmir`in Dikili ilçesindeki Garip Adası`nın tamamı ile Kalem Adası`nın bir bölümünü kapsayan bölge, doğal güzellikleriyle ön plana çıkıyor. Bembeyaz kumları, turkuaz renkli, sakin ve berrak denizi, mavi ile yeşilin buluştuğu irili ufaklı koylarıyla bölge, "Ege`nin Maldivleri" olarak anılıyor.