Güncel

Türkiye'de kimse burayı bilmiyor! Sivas'ın saklı cenneti turizme kazandırılmayı bekliyor

Sivas'ın İmranlı ilçesinde bulunan Acıdere Kanyonu adeta saklı kalmış bir cennet olarak göze çarpıyor. Doğa harikası kanyon, turizme kazandırılacağı günü bekliyor.

Abone Ol

Sivas’ın İmranlı ilçesinde bulunan ve doğal güzelliğiyle görenleri büyüleyen Acıdere Kanyonu, turizme kazandırılması için gün sayıyor.

Vadinin ortasından akan suyu, toprak yapısı, çiçek florası ve yabani hayvanlarıyla doğaseverlerin ilgisini çeken kanyon, Sivas’ın saklı cenneti olarak nitelendiriliyor.

Acıdere Kanyonu, Zara ilçesine kadar uzanan bir alana yayılıyor. Kanyonun nereden başladığını tam olarak bilen yok.

Kanyonun adı, suyunun acı olmasından geliyor. Kanyonun suyu hiç kesilmiyor ve değişik canlılara ev sahipliği yapıyor.

Kanyon, ilkbahar aylarında yeşil bir görünüme kavuşuyor ve çiçek florası anlamında oldukça zengin.

Kanyonun tek özelliği ise kimsenin bilmemesi. Kanyon, henüz turizme açılmamış ve keşfedilmeyi bekliyor.

Acıdere Kanyonuna vakit geçirmek üzere gelen Alpaslan Bal, kanyonun turizme kazandırılması için çalıştıklarını söyledi. Bal, “Ben, İmranlı sevdalısı birisiyim. Bulunduğumuz yer Acıdere Kanyonu olarak bilinir.

Buranın 4 mevsimde de farklı güzellikleri vardır. Buranın Türkiye turizmine kazandırılması ve İmranlı’da turizm sektörünün gelişmesi için çalışıyoruz. Burada daha görülmedik nice güzellikler var. Burası tamamıyla doğaldır. O yüzden buranın turizme açılmasını istiyoruz.

Doğaseverlerin buraya gelerek keşfetmelerini ve ilçemizin tanıtılmasını istiyoruz. Bu gibi doğal güzellikleri bütün insanlıkla paylaşmak istiyorum” dedi. Bal, kanyonun Sivas turizmine büyük katkı sağlayacağını da belirtti. (İHA)