NBA`de üçtemsilcimizden Ersan İlyasova ve Cedi Osman, dünyanın en zor liginde kendini kabul ettirmiş durumda. 12. yılına hazırlanan İlyasova, Milwaukee Bucks ile Doğu Konferansı`nda şampiyonluk mücadelesi verecek. Cedi Osman ise oynadığı 2 sezonda çok yönlü oyunuyla dikkat çekerken, LeBron James gibi bir hiperstarın dostluğunu kazanmayı başardı. Her iki basketbolcumuzun da 15-20 dakika arası süre alması ve bir sakatlık yaşanmadığı takdirde önümüzdeki yıllarda da NBA`de forma giymesi yüksek olasılık.

Ü çüncü temsilcimiz Furkan Korkmaz`ın durumu ise biraz karmaşık. 2016 NBA Draftlarında 26. sıradan Philadelphia Sixers tarafından seçilen basketbolcumuzdan beklenti atletik yeteneklerini sergilemesi ve ritmini bulduğunda keskin şutlarıyla üçsayı çizgisinin gerisinden etkili olmasıydı. Dezavantajlı ise zayıf fiziğiydi. NBA`de geçirdiği 2 sezonda 20 kilo alan 97 doğumlu basketbolcumuz, bir kanat oyuncusu için ideal fiziğe sahip kavuşamasa da rakipleriyle mücadele edebilecek fizik gücüne ulaştı. Ancak etkili olması beklenen üçsayılık atışlarda hayal kırıklığı yarattı. Furkan Korkmaz`ın 2 senede yaşadığı sakatlıkların bu durumda etkisinin olduğu bir gerçek. 2.00 boyundaki milli oyuncumuz ilk sezon 14 maç, 2. sezon ise 48 maçoynayabildi. İlk NBA sezonunda zaman zaman Gelişim Ligi`ne gönderildi. Geçen sezon kontratındaki opsiyonu kullanmayan Sixers, Furkan Korkmaz`ı serbest bıraktı. Ancak bu sezon hem JJ Redick hem de Jimmy Buttler`ın takımdan ayrılması Furkan`ın şansı oldu ve basketbolcumuz Sixers ile 2 yıllık kontrat imzaladı. Fenerbahçe Beko başta olmak üzere Eurolegue takımlarından cazip teklifler almasına rağmen daha az paraya NBA`de devam etme kararı alan 22 yaşındaki basketbolcumuz bu tavrıyla NBA`de kalıcın olmak istediğini göstermiş oldu.

Yeni sezonda Furkan`ı neler beklediğine göz atacak olursak ilk olarak 30 NBA takımı arasında belki de en yüksek şansının olduğu takımda. Takımdaki kısa rotasyonu içinde Ben Simmons hiç, Josh Richarson ve Raul Neto kötü, James Ennis vasat üçsayı atıyor. Tobias Harris haricinde güvenilir 3 sayı atan kısa oyuncu yok. Harris de zaman zaman 4 numara oynayacak. Furkan Korkmaz, Zhaire Smith ve Shake Milton ile Josh Richardson`un yedeği olmak için yarışacak. Her iki basketbolcu da Furkan gibi NBA`de tutunmaya çalışan isimler. KoçBrett Brown`un üçbasketbolcuya 5 -10 dakika arası süre verip denemesini bekliyorum. Furkan alacağı süre ne olursa olsun. Ü ç, beş, on dakika bu zamanı çok verimli kullanmalı, korkmadan 3 sayı denemeli. Sezon başında başarılı olamayıp, rotasyon dışı kalsa dahi çalışmaya devam etmeli. Mutlaka şans gelecektir yeniden. O şansa hazır olmalı. Furkan`ın NBA kariyerini 3 sayı belirleyecek. Ya kalıcı olacak ya da yeniden merhaba Eurolegue.