NBA`deki temsilcilerimizden Furkan Korkmaz, bu sezon kariyerinin en güzel günlerini yaşıyor. Yedekten gelerek maçbaşına 21 dakika sahada kalan milli basketbolcumuz, bu sürede 9.6 sayı ve 2.3 ribauntluk katkı yaptı. NBNA kariyerinin ilk iki sezonunda başarısız olan ve bu yaz minimum kontratla son bir şans elde eden 97 doğumlu basketbolcumuzun bu yükselişin nedeni çok çalışarak fizikal ve mental gelişim göstermesi geliyor. NBA`ye adım attığı 2017 yılından bu yana ekstra çalışmalar yapan Furkan, vücudundaki yağ kütlesini azaltarak, kas kütlesini artıran skorer gard böylece fiziksel eksikliğini bir ölçü gidermiş oldu. Bu gelişime ek olarak şut ritmi ve oyun bilgisinde de belli bir artış gözlenen Furkan Korkmaz, Sixers`ın Alec Burks ve Glenn Robinson gibi iki şutörü takıma dahil etmesinin ardından bir başka yönde de gelişim kaydettiğini gösterdi. Formda iki şutörün gelişinin ardından dakikalarının azalmasını beklediğimiz Furkan`ın bu durum karşısında nasıl reaksiyon göstereceği merak konusuydu. Transferlerin hemen ardından oynanan Grizllies ve Bulls maçlarında 34 sayı, 6 ribaund, 4 asist ve 31 sayı, 5 ribaund ve 2 asistlik performans sergileyen 2.01`lik basketbolcu kariyer sayı rekoru kırarken, her alanda istatistiklerini geliştirerek rekabete hazır olduğu gösterdi. Fizikal ve mental olarak gelişim gösteren, özgüvenini kazanmış bir Furkan izledik bu sezon. Milli basketbolcumuz, formuna istikrar kazandırması halinde NBA`de kalıcı olabileceğini gösterdi.

Ayrıl da gel!

Takas döneminde istediği takviyeleri yapamayan takımlar için bir umut daha kaldı. Kulüpleriyle karşılıklı anlaşarak serbest kalan basketbolcular hedefi olan takımlar için cazip bir seçenek haline geliyor. Buy out adı verilen uygulama hem kulüpler hem de basketbolcular için işine geliyor. Kulüpler sezon sonu serbest kalacak ve sözleşme yenilemeyi düşünmediği basketbolcuları serbest bırakarak finansal açıdan rahatlama elde ederken, basketbolcular sezonun kalanında kendilerini gösterebileceği takımlara giderek önümüzdeki sezon yüksek kontrat elde etmek şansı yakalıyor. Charlotte Hornets`dan Marvin Williams ve Michael Kidd Gildchrist serbest kalarak takım bulan dikkat çekici isimler oldu. Williams, Milwaukee Bucks ile anlaşırken, Gildchrist Dallas Mavericks`in yolunu tuttu. Serbest kalması beklenen diğer basketbolcular olası anlaşacağı takımlar şunlar Cleveland Cavaliers pivotu Tristan Thompson, Boston Celtics ve Houston Rockets`ın ilgi alanında. Los Angeles Clippers 2.06`lık pivotun serbest kalması halinde sürpriz bir teklif yapabilir. Miami Heat`ten Grizzlies`e takaslanmanın ardından serbest bırakılan yetenekli ama problemli gard Dion Waters için Lakers söylentileri var. Detroit Pistons`un serbest bırakacağı Reggie Jackson, yedek oyun kurucu arayışındaki Lakers ve Clippers`ın iştahını kabartıyor. Phoenix Suns`tan ayrılan her iki gard pozisyonunda oynayabilen Tyler Johnson, Lakers ve Clippers`ın radarındaki bir diğer isim. Dallas Mavericks`ten Courtney Lee, Knicks`den Taj Gibson, Cavalierslı Matthew Dellavedova serbest kalmasını beklediğimiz diğer basketbolcular.

Ömer Faruk Yurtseven`i kazanalım!

Fenerbahçe`den olaylı şekilde ayrılarak NC State formasıyla NCAA`de boy gösteren Ömer Faruk Yurtseven, bu sene transfer olduğu Georgetown`da başarılı maçlar çıkarıyor. İlk iki sezonda NC State ile geçirdiği ilk iki sezonda 5.3 ve 13.5 sayı ortalaması ile beklentilerin altında kalan Yurtseven 3. sezonda 24 maçta Georgetown forması giydi. Maçbaşına 16 sayı, 10 ribaund ile double double ortalama tutturan basketbolcumuz kendini gösterse de NBA draftında seçilmesi beklenmiyor.

Geçtiğimiz yıllarda milli takıma gelmediği için ceza alan ve milli takımdan dışlanan 2.13 boyundaki pivot NBA şansı azalsa da milli takım ve TBL Ligi için katkı verecek seviyede. Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve TBF CEO`su Ömer Onan, kucaklayıcı bir tavırla 98 doğumlu basketbolcuya milli takım kapısını açmalı. Ömer Faruk Yurtseven sıkıntı yaşadığımız pivot pozisyonu için değerli bir alternatif olabilir.