Galatasaray da sezon başından bu yana çözüme kavuşturulamayan forvet problemi ise MKE Ankaragücü mücadelesinde de Sinan Gümüş çare oldu. Sezona takımdaki tek santrfor olarak başlayan sezonun ilk yarısında gol yollarında çok zorlandı. Eren Derdiyok un kadro dışı bırakılmasının ardından bu bölgede oyuncu kalmadı. MKE Ankaragücü karşılaşmasında Sinan Gümüş e bu pozisyonda başarılı oldu. Sinan Gümüş ün arkasında Feghouli, Belhanda ve Onyekuru görev alırken, orta saha ikilisi olarak ise N Diaye ve Fernando sahaya çıktı.

Öte yandan bu maçta sarı kırmızılı takımın ilk 11 inde tek Türk isim olarak Sinan Gümüş`dü. Skorun netleşmesinden sonra gençoyunculara yer verilmesi çok iyi oldu.

Gençlere çok seviniyorum

Galatasaray ın devre arasında kadrosuna kattığı Emre Taşdemir, ilk resmi maçına çıktı.

Bursaspor ile yollarını ayırmasının ardından Galatasaray a imza atan 23 yaşındaki sol bek, sarı-kırmızılı formayı ilk kez MKE Ankaragücü maçında giydi.

Müsabakaya yedekler arasında başlayan Emre, 71. dakikada Martin Linnes in yerine oyuna dahil oldu.

Daha önce Galatasaray A takım formasını Türkiye Kupası maçlarında terleten 19 yaşındaki savunma oyuncusu Gökay Güney de 84. dakikada Maicon Roque nin yerine oyuna dahil olarak ilk kez bir Süper Lig maçında forma giydi.

Sahasında yenilmez armada!

Galatasaray ın içsahadaki yenilmezlik serisi 29 maça çıktı.

Ligde içsahadaki son yenilgisini 2016-2017 sezonunun 30. haftasındaki Kasımpaşa mücadelesinde yaşayan sarı-kırmızılı takım, sonrasında Türk Telekom Stadı nda mağlubiyet yüzü görmedi.

Galatasaray, evindeki son 29 lig maçının 24 ünü kazanıp, 5 inde berabere kaldı.

Bu sezon ikinci kez 6 gol attı

Galatasaray, bu sezon ikinci kez bir lig maçında rakip filelere 6 gol gönderdi.

Ligin 3. haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor u 6-0 mağlup eden sarı-kırmızılı ekip, MKE Ankaragücü nü de aynı skorla geçti.

Galatasaray, ligde 5 maçsonra gol yemedi

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig de 5 maçsonra kalesini gole kapattı.

Ligde son olarak 12. haftada 3-0 kazandığı İstikbal Mobilya Kayserispor maçında kalesinde gol görmeyen Galatasaray, sonrasındaki Atiker Konyaspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor karşılaşmalarında rakiplerinin gol bulmasını önleyemedi.

Onyekuru, 'hat-trick' yaparak yıldızlaştı

Galatasaray ın sezon başında İngiltere nin Everton takımından kiraladığı Henry Onyekuru, 'hat-trick' yaparak müsabakaya damgasını vurdu.

Sarı-kırmızılı takımda ligde 16 maçta forma giyen Nijeryalı futbolcu, MKE Ankaragücü ağlarını 3 kez havalandırarak, toplam 9 gole ulaştı.

Ligde ilk yarının son haftasındaki Demir Grup Sivasspor müsabakasında 2 gol atan Onyekuru, ikinci yarının ilk haftasında da fileleri 3 kez havalandırdı. Başarılı oyuncu, bu kulvardaki son 2 müsabakasına 5 gol sığdırdı.

Öte yandan Onyekuru, profesyonel kariyerinde ilk kez bir maçta 3 gol attı.

Sinan Gümüş, 145 gün sonra gol attı

Galatasaraylı futbolcu Sinan Gümüş, ligde 145 gün sonra fileleri havalandırdı.

Bu sezonki 12. lig maçında forma giyen 25 yaşındaki hücum oyuncusu, MKE Ankaragücü karşılaşmasında attığı 2 golle galibiyetin mimarlarından oldu.

Süper Lig de bu sezon 3 gole ulaşan Sinan, son golünü 145 gün önce 3. haftadaki Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında atmıştı.

Belhanda, cezalı duruma düştü.

Galatasaray da Faslı futbolcu Younes Belhanda, cezalı duruma düştü.

Süper Lig de bu sezon gördüğü 3 sarı kart nedeniyle MKE Ankaragücü müsabakası öncesinde ceza sınırında olan Belhanda, karşılaşmanın 21. dakikasında hakem Alper Ulusoy tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Cezalı duruma düşen tecrübeli orta saha oyuncusu, Süper Lig in 19. haftasında deplasmanda yapılacak Göztepe mücadelesinde forma giyemeyecek. Belhanda`nın kartlar konusunda daha dikkatli ve profesyonel olması gerekir. Çünkü sezonun ikinci yarısı bu kartlar Galatasarayın başını çok ağrıtabilir.

Taraftarlardan transfer

Galatasaraylı taraftarlar, MKE Ankaragücü mücadelesi öncesinde yönetime transfer tepkisi gösterdi. Sarı kırmızılı taraftarlar, forvet transferinin henüz yapılmamasından dolayı yönetime tepkisini dile getirirken, ikinci başkan Abdurrahim Albayrak a yönelik, 'Transfer nerede' tezahüratında bulundu. Taraftarın tepkisini çok haklı buluyorum. 6-0 gibi farklı bir galibiyet sonrası transferde safsaklama kesinlikle olmamalıdır. ekonomik kaygılarla yapmayacağınız transfer sonrası daha büyük bir ekonomik kayba uğrarsınız. Şampiyonlar ligi oynanır iken bir forvet alınsa idi muhtemel puan kayıpları olmayabilir ve şampiyonlar liginde bir üst tura çıkarak yaklaşık 50 milyon tl lik bir gelir elde edilebilirdi İyi bir santrafor transferi hem beklentileri karşılayacak, hemde takıma güçkatacaktır.

İmparator artık kulübedeki yerini alacak

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig`deki önümüzdeki maçta kulübedeki yerini alacak olması çok farklı olacak. Biliyorsunuz Fenerbahçe mücadelesinin ardından aldığı önce 7, sonrasında 3 maçlık cezaların ardından sarı kırmızılı takımın çıktığı 8 lig ve kupa maçında takımını yalnız bırakan deneyimli teknik adam, MKE Ankaragücü ve Boluspor mücadelelerinin ardından oynanacak Göztepe maçı ile yeşil zemine geri dönecek. Öte yandan aynı mücadelenin ardından 8 maçlık ceza alan antrenör Hasan Şaş ise cezasını tamamlayarak MKE Ankaragücü maçında kulübedeki yerini aldı. Hasan Şaş`ın bile kulübede olması takıma olumlu yansıdığını düşünüyorum.