Galatasaray`da yüzler gülüyor. Başta Fatih Terim takımından son derece memnun, onlarla gurur duyuyor. Fatih Terim in moralini düzgün olması takıma pozitif enerji olarak yansıyor. Bunun sonucu olarak takımın enerjisi her geçen gün daha iyiye gittiğini söyleyebiliriz. Sarı-kırmızılılar, lig ve Avrupa Ligi nde aldıkları galibiyetlerle sezon başından kazanma alışkanlığını yakaladılar ve bundan büyük keyf alıyorlar. Bu da ayrı bir oynama iştahı veriyor.

Maçsonu açıklamasında gurur duyduğu bu takımını taraftarın stadyumda izleyememesine çok üzüldüğünü dile getirdi. İtici güçtaraftarını arkasına aldığında, daha da güçleneceğini en iyi Terim biliyor. Taylan Antalyalı`da ayrı parantez aştı. Herkes Taylan`ın ilk iki resmi müsabakada gösterdiği başarıyı, Süper Lig`in son şampiyonu karşısında da gösterip, gösteremeyeceğini merak ediyordu. Mücadelesi yüksek, kıran kırana geçen Başakşehir maçında da tam not aldı ve maçın adamı seçildi. Yere sağlam basıyor, devamlılığı var, pozisyon hatası yapmıyor ve güvenli oynuyor.

Belhanda gelince, Taylan ile beraber sahanın en iyilerindendi. Attığı gol dışında savunmaya yardımlarıyla ön plana çıktı.  Hele Galatasaray defansının dağıldığı bir anda ceza alanının içinde Berkay`ın önüne gelen topu kayarak kapması ve muhtemel bir gol pozisyonunu   önlemisi, takdire şayandı. Eğer bu şekilde oynarsa Galatasaray`ın en büyük transferi olur. Hele attığı golden sonra gol sevinci tam taraftarı coşturacak bir hareket.  Montpellier başkanı Nicollin sözünü hatırlayalım: 'Belhanda, Eden Hazard`dan daha iyi iki Nasri, üçBen Arfa eder' diyordu. Hatta Fransa`da 'Yeni Zidane' ilan edilmişti Belhanda. Maalesef Belhanda, Galatasaray formasıyla hemen hemen hiçböyle oynamamıştı. Böyle oynarsa Galatasaray`ın en büyük kazancı olur.

G.Saray da kaleci Fatih başarısını da göz ardı etmemek gerekiyor. Fatih Öztürk gün geçtikçe takıma daha çok ısınıyor. Uzun bir aradan sonra Galatasaray gol yemeden maçı tamamladı.

Yeni transferlerden Emre Kılınçile Omar Elabdellaoui, geleli kısa süre olmasına rağmen sergiledikleri oyunla uzun süredir Galatasaray`da oynuyor gibi takıma uyuma sağladıklarını görüyoruz.

Luyindama müdacel gücü fazla ama ayağında topu gereksiz tutuyor. Bu maçta da yine yaptığı hatayla takım arkadaşlarını zor durumda bıraktı. Allah`tan arkadaşları zamanında yardıma gelerek golü önlediler.

Tabii ki bütün bunların yanında Galatasaray bu sene fizik olarakta iyi başladı. Geçen sezon yaşanan sık sakatlıklar sonrası kondisyoner Bartali ile yollarını ayıran Sarı-Kırmızılılar, Terim in özel isteğiyle geçmişte de kulüpte görev yapan Scott Piri yi takıma getirdi. Piri, sezon başı hazırlıklarında takımın fiziksel gelişimi için özel çalışmalar yaptı. Her futbolcunun yaş, kilo, yağ oranı, sakatlık geçmişine dair detaylı veriler üzerinden ilerleyen Piri, Galatasaraylı oyuncuların artan fizik kalitesinde büyük katkı sahibi olduğunu söyleyebiliriz.

Galatasaray ın sezona iyi başlaması yüzleri güldürüyor.