Galatasaray, Başakşehir karşısında kazanarak seriyi devam ettirdi ve derbi öncesi üçpuanı alarak büyük moral buldu. Ben bir oyuncudan bahsetmek istiyorum adı Donk. Mustafa Denizli döneminde alınan, Tudor dönenimde kadro dışı kalan ve Fatih Terim döneminde yeniden doğan Ryan Henk Donk. Gerektiği zaman forvet bile oynayan tam bir görev adamı kendisi, Salı günü oynanan maçta Galatasaray`ın beklerinden beklenen ortayı kendisi Onyekuru`ya açarak maçın kilidini açtı. İkinci yarıda ise kornerden attığı golle maçın sonucunu belirlemiş oldu.

Fatih hocanın  Etebo`yu çıkarması çok doğru bir hamleydi çünkü Etebo ile Galatasaray istediği pas organizasyonlarını yapamadığı için Arda`da maçiçerisinde etkisiz kaldı.2-0 dan sonra Başakşehir daha etkili gözüktü doğal olarak ama farkı bir türlü bire indiremediler. Bu baskı, Galatasaray`a kontratak fırsatı verirken, Onyekuru`nun istediği tarzda bir oyun oluşmaya başladı. Atılan penaltı golüyle aradaki farkta üçe çıkmış oldu. Yeni transfer Mostafa Mohammed daha hazır olmamasına rağmen maçboyunca çok hareketliydi. Eğer Galatasaray`ın bekleri orta isabet oranlarını arttırırsa Mohammed kafayla çok gol atar.

Başakşehir`de ise işler yolunda gitmiyor. Aykut hocanın işi çok zor çünkü elinde yarıştan kopmuş, motivasyonunu kaybetmiş bir oyuncu grubu var. Başakşehir takımının artık gelecek sezon köklü bir kadro değişikliğine ihtiyacı var.