Galatasaray, sahasında Yukatel Kayserispor maçında da galibiyetle tanışamadı. Arttık şu net olarak göründü ki, kendi sahasında maçoynamak Galatasaray için avantaj değil. Bu gerçekten üzücü bir durum. Galatasaray oyuncuları, dün oynanan Kayserispor maçından sonra, deplasmanda maçoynamayı, kendi seyircisi önünde maça çıkmaya tercih edeceklerine eminim. Artık nagatif anlamda bir seyirci baskısıyla oynuyorlar. Bu gençoyuncular bu baskıyı kaldıramazlar.

Seyirci kötü gidişe rağmen tirübünde yerini almıştı. Ama takımını desteklemekten ziyade, Gomis görmek ve ona hoş geldin demek için gelmişlerdi. Gomis`ten oyundan çıkana kadar ondan gol beklediler. Sarı kırmızılılar ilk yarı Gomis`le birkaçpozisyon bulsada, sonuca gidemedi. En net pozisyon 10. dakikada Feghouli den geldi ama kaleci bu pozisyonda gole izin vermedi. Gomis fizik olarak hazır bir görüntü vermedi. Gomis sevgisi takımın önüne geçmesi çok sağlıklı bir durum değil. Tepki ve sevgide ölçü kaçmış vaziyette. 

Taylan ve Berkan bu kadar kötü oyuncular değiller ama bu sezon seyircinin günah keçisi onlar. İşler kötü gitmeye başladığında skor olarak geriye düştüklerinde bu oyuncuların ayağına her top geldiğinde ıslıkladılar. Oysa bu maçta gayet iyi oynadı ikiside. Torrent onları oynatarak doğru yapıyor ama seyirci kötü gidişin faturasını bu iki yerli gençoyuncuya çıkarıyor. Galatasaray golü yedikten sonra, itici gücü olan seyirci tamamen takımın aleyhine döndü. Bu şartlarda takımın maçı çevirmesi mümkün değil. Taraftarın Gomis sevgisini anlıyorum ama maç11 kişi ile oynanıyor. Maçta 11 kişiyle galip gelinir. Taraftar maçboyunca Gomis`ten gol beklediler. Ama gol ikinci yarının sonunda oyuna giren Mustafa Muhammed`ten geldi. Bu harika kafa golüne seyirciler, sevinmediler bile. Oysa galibiyet golü için yetecek zaman vardı.

Galatasaray ilk galibiyetini bence deplasmanda alır bence, bu atmosferde kendi seyircisi önünde galibiyet hayal. Hocanın maçsonundaki açıklamalarını doğru buluyorum. Taraftar tepki göstermekte haklı ama bunu maçsonunda yapsalar takım için daha iyi olacak. Galatasaray`ın oyunu gün geçtikçe daha iyiye gidiyor ama üçpuan gelmediği sürece kaos ortamı devam edicek. Bu sezon ligdee herkesin birbirini yenebildiği, üçbüyük takımın ilk dört içerisinde yer almadığı ilginçbir sezon yaşıyoruz. Sarı kırmızılıların kadrosu 13. Sırayı hak eden bir kadro değil fakat ciddi anlamda öz güven kaybı ve moralsizlik var.