Spor Toto Süper Lig'in şampiyonu Galatasaray, transferde de şampiyonluğunu ilan edecek gibi… Mauro Icardi, Dries Mertens, Juan Mata, Lucas Torreira, Sergio Oliveira gibi isimleri bünyesine katarak sezon sonu şampiyonluk ipini göğüsleyen Sarı-Kırmızılı kulüp, yeni yıldızların peşinde…

MOİSE KEAN HAYATI VE FUTBOLCULUK KARİYERİ

Everton FC takımında forvet mevkiinde forma giyen Moise Kean, 28 Şubat 2000 tarihinde dünyaya gelmiştir. 183 cm boyunda ve 72 kilo olan Moise Kean, sağ ayağını kullanmaktadır. forvet pozisyonunda görev yapan İtalyan millî futbolcudur. Serie A takımlarından Juventus'ta forma giymektedir.

Profesyonel kariyerine 2017 yılında Juventus takımında başladı. Daha sonra sırasıyla Hellas Verona, Everton, Paris Saint-Germain ve Juventus takımlarında forma giydi.

Moise Kean,saha içinde sürekli açık alan kovalayan, aktif bir forvet. Açık alan bulduğunda patlayıcılığı ile kolayca savunma arkasına sarkıp hücum sonlandırmakta ustadır. Aynı zamanda sırtı dönük oyunda bağlantı rolünü de üstlenir. 23 yaşında ve gelişimi devam ediyor. Yüksek fizik gücü ile tamamlayıcı santrfor olarak da oynayabiliyor.

HABER MENAJERİNDEN GELDİ

Juventus'un 23 yaşındaki yıldızı Moise Kean, menajerler tarafından Galatasaray'a önerildi. Sarı-Kırmızılı yöneticilerin yaptığı ilk görüşme olumlu geçti. Futbolcunun temsilcisi, Fenerbahçe derbisini izlemeye gelecek ve görüşmeler burada devam edecek. 20 milyon euro piyasa değeri olan futbolcunun satın alma opsiyonuyla kiralanma ihtimali üzerinde duruluyor.

ICARDI VE ZANIOLO'NUN YAKIN ARKADAŞI

Kean, Galatasaray'da forma giyen İtalyan yıldız Nicolo Zaniolo ile çok yakın arkadaş. Mauro Icardi ile de birlikte top koşturdu. Kean, Zaniolo'nun öğrendikleriyle Galatasaray'dan çok etkilendiği söyledi.

GENÇ YAŞTA SÜPER KARİYER

Juventus formasıyla piyasaya çıkan Kean, 2019'da 28 milyon euro bedelle Everton'a transfer oldu. 2019-20 sezonunda PSG'de 1 yıl kiralık olarak forma giydi. 2021'de Everton'dan tekrar Juventus'a kiralık olarak gitti. Kean'i satın alma opsiyonuyla kiralayan Juventus, önümüzdeki ay Everton'a 30 milyon euro ödeme yapacak. 23 yaşındaki kanat-forvet, İtalya Milli Takımı ile çıktığı 12 maçta da 4 gol kaydetti.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Melek Aydın