Süper Lig'de iyi bir sezon geçirerek lider durumda bulunan Galatasaray'da gelecek sezon için transfer çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kadrosunu yıldız isimlerle güçlendirecek olan Galatasaray'da gündeme son olarak Liverpool'un brezilya'lı yıldızı Roberto Firmino gelmişti. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan golcü için girişimlere başlayan sarı-kırmızılı takımın karşısına ise güçlü bir rakip çıktı. 

Barcelona devreye girdi

İspanyol devi Barcelona'nın da Roberto Firmino için devreye girdiği ve oyuncuyu kadrosuna katmak istediği duyuruldu. İngiliz basınında yer alan haberlere göre, ekonomik durumu nedeniyle özellikle bonservisi elinde olan isimlere yönelen Barcelona'nın, Liverpool ile sözleşmesi biten Brezilyalı futbolcuya yüksek bir teklifte bulunduğu aktarıldı. Firmino'ya ayrıca Suudi Arabistan ve İtalya'dan da teklifler olduğu gelen bilgiler arasında.

Takımdan ayrılacağını açıkladı

2015 senesinden beri İngiliz temsilcisinde forma giyen Roberto Firmino, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada sezon sonunda sözleşmesinin bitmesinin ardından takımdan ayrılacağını açıklamıştı.

2015 yaz transfer döneminde Alman ekibi Hoffenheim'dan Liverpool'a 41 milyon euro gibi yüksek bir bonservis bedeliyle transfer olan Roberto Firmino, 8 yıldır İngiliz ekibinin formasını giyiyor. Bu süreçte Liverpool ile  360 maça çıkan golcü oyuncu, 109 gol atıp, 79 defa da asist yaptı. Teknik direktör Klopp'la sorunlar yaşayan Firmino, Premier Lig'de 23 maça çıkarken sadece bin 137 dakika sahada kalabildi. Brezilyalı yıldız buna rağmen 9 gol ve 4 asistle takımına katkıda bulundu. 

Editör: Onurcan Şimşek