Fatih Terim eldeki malzemeyle güzel işler ortaya çıkarmış tecrübeli bir teknik adam. Geçen sezondan da, fazlasıyla ders çıkarmışa benziyor. Galatasaraylı oyuncular önde basıyor, sahanın her yerinde baskı uyguluyor ve rakibe hücum etme fırsatını vermiyor. Terim`in oyun felsefesi bu aslında. Bu yıl uzun lig maratonunda, en az 16 futbolcuyu ilk 11 için hazır hale getirmek ve bunları maçlara göre dönüşüm kullanacak anlaşılan. Tabii ki, bunu önümüzdeki 3 maçta daha net göreceğiz.

Antep karşısında oynayan ileri beşlinin üçü (Feghouli-Falcao-Arda) dün yerine Babel-Diagne ve Ömer oynadı Ve maksat hasıl oldu. Feghouli ile Arda sonradan oyuna dahil oldu, Diagne iki gol atmasıyla Falcao gerek bile kalmadı, plan tuttu.  İkinci resmi maçında ikinci skor katkısını yapan Emre Kılınçhe haliyle 'ben bu takımın değişmez oyuncusu olacağım' diyor. Galatasaray`ın uzun zamandır yerli, kaliteli ve istikrarlı oyuncu hasreti çekiyordu. Geçen yıl Ömer Bayram oynadı, onun dışında öne çıkan yerli oyuncusu yoktu maalesef. Taylan geçen yıl fazla şans bulamamıştı. İki maçlık performansını ileriye taşırsa o da büyük kazanım olur, Türk futbolu ve Galatasaray için.  Kendisi de bir libero olan Terim, bu bölgeye öteden beri çok önem verir. Taylan bu şansı iyi değerlendirmeli.

Marcao, her geçen gün üstüne koyarak, her geçen gün daha iyi oynuyor. Allah sakatlık vermesin. İki maçtır sahanın en iyileri arasındaydı. Gheorghe Popescu`dan sonra topu oyuna iyi sokucak istikrarlı oyuncu sıkıntısı çekiyor stoperde Galatasaray. Marcao böyle giderse bu boşluğu dolduracak. Luyindama güçlü fiziğe sahip iyi mücadele ediyor, skor 1-1 geldiğinde Galatasaray`ın ikinci golünü atarak takımını rahatlattı ama çok savruk oynuyor. Fatih Terim maçeksiğini gidermek için bu maçta da ilk 11`de yer verdiğini söyledi. Bence bu bölgede Emin Bayram`a da yer vermeli.

Martin Linnes karakterli bir oyuncu, geçen yıl birinci yarı kadro dışı kalmasına rağmen sabretti. Geçen hafta da, yedekti ama bu maçta kaptan olarak ilk 11`de yer buldu. Böyle oyuncuya sahip olmak büyük şans!

Geçen yazıda da söylediğim gibi, transfere takılmamak lazım, elbette imkanlar dahilinde alınacak oyuncu takıma güçkatar. Ama önce eldekileri iyi hazırlamak lazım. Oyuncuyu göndereceksen de, ondan en iyi performansı alarak göndermek hem oyuncunun, hem de Galatasaray`ın menfaatine. Galatasaray geçen sezon başında bu oyuncu geliş, gidişlerini çok kötü yönetti. Tabii ki bu Galatasaray`a çok pahalıya mal oldu. Takımda hep bir günah keçisi arama hastalığı, transfere fazla bel bağlamak, eldekileri küstürmek takıma asla başarı sağlamaz. Galatasaray iyi yolda bence bu sezon. Gaziantep karşısında da kazanacaklarını bilerek, hissettirerek başladılar maça, dün Neftçi karşısında da bundan vazgeçmediler. Kimse bu rakipleri ve alınan galibiyeti küçümsemesin. Bu iki maçta aksi bir sonuçalınsa bugün bambaşka şeyler konuşuyor olacaktık. Önümüzdeki 3 maçbunu daha iyi gösterecek.