'İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciû n/Doğrusu biz Allah`a aidiz ve kuşkusuz O`na döneceğiz.'

Dün sabah (23 Ocak Pazar) İstanbul`da seher vaktinde güzel bir insan Hakk a yürüdü. Gaye İnsan Uluslararası İnsani Yardım Derneği nin yönetim kurulu üyesi, Atma Ver Beykoz Platformu yöneticilerinden İsmail Kaya kullandığı araçla Fatih Sultan Mehmet Köprüsü`nde geçirdiği elim bir trafik kazasında vefât etti. 

`height=
İsmail Kaya

Türkiye nin ve dahi dünyanın neresinde ihtiyaçsahibi, mağdur, muhtaçmülteci, göçmen varsa arkadaşlarıyla birlikte kurdukları mütevazı yardım kuruluşları eliyle dertlerine derman olmaya çalışan, yetimlerin başlarını okşayan, ihtiyaçsahiplerinin gereksinim duyduğu ev eşyalarını temin edip bizzat evlerine taşıyan, infak ahlâkının müşahhas örneklerinden İsmail Kaya kardeşimize rahmet niyaz ediyorum. İyi bilirdik. 

Gaye İnsan` İsmail Kaya`yı, İyilik Sağlık Vakfı`mızın idari işler sorumlusu Kadir Tozcu ile birlikte Gaye İnsan Uluslararası İnsani Yardım Derneği`ni Beykoz`daki genel merkezlerinde ziyarete gittiğimizde tanımış, dernek yöneticileriyle birlikte içinden hayır ve hasenat geçen hizmetlerini müzakere etmiştik. 

`height=
İsmail Kaya

Kadir Tozcu: İsmail Kaya insanın özünü, yaratılış gayesini anlamıştı.

Aradan geçen süreçte İsmail Kaya`nın darda kalmış insanlara, hastalara, muhtaçlara yönelik fedakâr yaklaşımlarına pek çok kez şahit oldum. Bu şahitlikler de Kadir Tozcu`ya ait: 'İnsanı yaratan Rabb, kişiliğini var eden ise kendisidir. Toplumu oluşturansa insanlardır. Dünya hayatı fanidir, geçicidir. 

Dünya hayatı, ahsen-i takvim üzere yaratılmış insanların bir arada bulundukça, paylaştıkça, hemdert oldukça güzelleştiği geçici bir handır. Bu handa kalıcı olan yaptıklarımızdır. Dokunduğumuz yürekler, iki kelâm edip hemhâl olduğumuz gönüllerdir. Bahanelere sığınmadan, eğilmeden, bükülmeden yüce yaratanın rızası için çalışmaktır. Dün sabah saatlerinde bu geçici handa Allah rızası için ihtiyaçsahiplerinin sıkıntısına ortak olmayı kendisine şiâr edinmiş bir gönül insanını kaybettik. Gaye İnsan Uluslararası İnsani Yardım Derneği nin yönetim kurulu üyesi, Atma Ver Beykoz Platformu yöneticilerinden İsmail Kaya geçirdiği trafik kazasında vefât etti. Her konuşmamızda 'Biz kimseden bir teşekkür bile beklemiyoruz kardeşim, bize Allah rızası yeter' derdi. İsmail Kaya insanın özünü, yaratılış gayesini anlamıştı. Gaye insan, derdi. Bahanelere sığınmaz, bir ihtiyaçsahibinden telefon geldiğinde asla kayıtsız kalmazdı. Kendisinin yetişemediği yerde birilerini arar, mutlaka çözüm bulurdu.'

`height=
İyilik Sağlık Vakfı heyetinin Gaye İnsan Derneği ziyaretinden

Makamı âlî , mekânı Firdevs cenneti olsun.

Dün, ikindi namazı vaktinde Beykoz Soğuksu Merkez Camii`nde kılınan cenaze namazı ve alınan şahitliklerin ardından memleketi Giresun`a ebediyet yurduna sırlanmak üzere yolcu edilen İsmail Kaya kardeşimizin makamı âlî , mekânı Firdevs cenneti olsun. Â min. 

İttifak Gazetesi camiası olarak merhuma Allah`tan rahmet, kederli ailesine ve mensubu bulunduğu sivil toplum kuruluşlarına baş sağlığı diliyoruz. Ruhu için Fatihalar okuyalım.