Akkuşak, kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Çeşitli liselerde edebiyat dersleri veren, lise müdürlükleri yapan ve bin 400 civarında makale ve incelemesi yayınlanmış olan Osman Akkuşak, yazı hayatına 1952 yılında başlamıştı.

Türk medyasının duayen isimlerinden Osman Akkuşak, hayatını kaybetti. Yazı hayatına 1952 yılında başlayan Osman Akkuşak, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Osman Akuşşak, 15.30'da Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Hasköy Mezarlığı’na defnedildi.
'Atasözleri', 'Emet Destanı' (piyes), 'Kompozisyon kitabı', 'Batı Dillerinden Gelen Kelimeler Sözlüğü' ve 'Osmanlıca -Türkçe Sözlük' çalışması bulunuyor.
 

Osman Akkuşak kimdir?

Kütahya'da 20 Ağustos 1931 tarihinde dünyaya gelen Osman Akkuşak, çeşitli liselerde edebiyat dersleri verdi ve lise müdürlüğü yaptı. Usta yazar, bir dönem Milli Eğitim Bakanlığının 'İlim ve Sanat Eserleri Bürosu' başkanlığı görevini üstlendi.

Devlet Kitapları Mütedavil Sermayesi Müdürlüğünü de yapan Akkuşak, ayrıca Devlet Kitapları Müdürlüğü ve Çağdaş Türk Yazarları Komisyonu, Türkiye Edebiyat Cemiyeti ile Türk Dilini Koruma ve Geliştirme Cemiyeti'nde çeşitli görevlerde bulundu.

Bini aşkın makale ve incelemeye imza atan Akkuşak, yazı hayatına ise 1952 yılında başladı. Akkuşak'ın yazıları 'İstanbul Ekspres', 'Son Telgraf', 'Adalet', 'Zafer', 'Dünya', 'Tercüman', 'Son Havadis', 'Zaman', 'Güneş', 'Ortadoğu', 'Yeni Şafak' ve 'Türkiye' gazetelerinde okurlarla buluştu.