İsrail, 7 Ekim’den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 6’sı kadın olmak üzere 62 gazeteciyi öldürdü. Gazze’nin orta ve kuzey kesimlerinde evleri hedef alınan kadın gazetecilerden ikisi son saldırılarda yaşamını yitirdi.

ABD'li gazeteden şok iddia: İsrail Hamas'ın saldırısını önceden biliyordu! ABD'li gazeteden şok iddia: İsrail Hamas'ın saldırısını önceden biliyordu!

KADIN GAZETECİ: “BU SON VİDEO OLACAK”

Vefat etmeden önce muhabiri olduğu “Alghad” televizyon kanalına görüntülü bağlanarak gelişmeleri aktaran kadın gazeteci Ayat Haddura, “Bu son video olacak.” demişti. Haddura, İsrail’in Beyt Lahiya’ya fosfor bombaları attığını ve bölgenin boşaltılması için bildiriler dağıttığını anlatmıştı. Haddura, “İnsanlar deliler gibi yollarda nereye gittiklerini bilmiyor. Biz de evde bölündük. Bir kısmı çıktı; tabii kimsenin nereye gittiğini bilmiyoruz. Durum çok zor. Allah’ım bizlere merhamet et.” ifadelerini kullanmıştı.

22 YAŞINDA GAZETECİ DOĞUM GÜNÜNDEN BİRKAÇ GÜN ÖNCE ÖLDÜRÜLDÜ

“Ayn Medya” foto muhabiri İbrahim Lafi ise henüz 22 yaşında İsrail saldırılarında yaşamını yitiren en genç gazetecilerden oldu. Lafi’nin 22 yaşına gireceği doğum gününden birkaç gün önce yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Öte yandan, İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırılarda da 3 gazeteci yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA